Tocanita de rata

Tocanita de rata retete: cum gatesti tocanita de rata si cele mai gustoase retete de tocanita de rata cu cartofi, tocanita din piept de rata, ragu de rata, pui de rata, piept de rata cu ciuperci, rata caramelizata pe pat de varza rosie, rata la cuptor, rata la crock pot, rata salbatica cu varza, rata cu portocale si miere.

Rata lacuita

o rata intreaga,curatata bine, sare fina, piper, miere

Rata cu mere la cuptor

1 rata; 8 mere; cuisoare, piper, sare, scortisoara; unt

Friptura de rata cu portocale

1 rata 4 portocale 50 gr unt 1 pahar vermut sare piper

Aripi de rata cu varza

rata (in cazul meu ..aripi si spate de rata) o varza medie cam de 1,5 kg o ceapa potrivita 3 linguri bulion cateva rosii cherry frunze dafin delikat, boabe de piper patrunjel verde tocat

Rata cu gutui, la slow cooker

pulpele si pieptul de la o rata 4 linguri sos soia 1 lingura miere 2 gutui mari

Varza cu rata

1 rata 1 varza murata 200 ml.ulei 2 linguri bulion sare,piper

Rata sarbeasca

1 rata, 2 catei de usturoi, 100 g orez, 700 g cartofi, 3 cepe, 300 g ardei grasi, 200 ml smantana, sare boia de ardei.

Rata cu varza rosie si prune uscate

4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume

Rata caramelizata aromata pe pat de varza rosie

Pt rata la cuptor:1 rata3 mere acrisoare si tarisare, piperrozmarin5 catei de usturoi5 cuisoare1 baton scortisoara2 linguri miere1 lingura mustar Dijon1 portocalaPt salata de varza:1 varza rosie2 mere rosiiun varf de scortisoara1 lingura zahar

Rata pe pat de ceapa la slow cooker Crock Pot

1 rata (aprox. 2 kg) 4 cepe albe mari 100 ml vin alb 3-4 linguri ulei de masline fulgi de chilli piper sare

Ficat de rata in crusta crocanta

4 bucati cu ficat de rata 2 oua faina pesmet sare piper

Tocăniță de legume cu carne de rață

Transformă o masă obișnuită într-o experiență culinară de neuitat cu această rețetă de tocaniță de legume și carne de rață. Pregătește-o ușor acasă și bucură-te de o masă sănătoasă și sățioasă!

Ou de rata in crusta de pesmet

1 ou rata, o legatura patrunjel, 1 felie mozzarela , 1 lingura pesmet

Rata cu nuci

o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper

Friptura din piept de rata

un piept de rata 2 linguri de untura de porc sare, de dafin sau ce va place o ceapa un mar o gutuie 2-3 catei de usturoi o mandarina un pahar de vin

Rata umpluta la cuptor

Rata 1 buc Cartofi 1 kg Mere 1-2 buc Ceapa alba 2 buc Masline 4-5 buc Sare piper cimbru boia de ardei dupa gust Ulei de floarea soarelui 50 ml

Friptur~a de rat~a cu cartofi dulci

1 rat~a cimbrisor ( thym) 4-6 c~atei de usturoi sare si piper 1 lingurit~a boia 1 lingurit~a curcuma sucul de la o l~am^aie 2-3 cartofi dulci

Paste Cu Sos Ragu De Rata

1 lingura ulei de masline 200g legume congelate mix cimbru rozmarin 410g rata 1 lingura bulion 400g rosii cherry 250g paste 40g branza Gruyere

Rata Peking

1 rata Glucoza Foi de aluat din faina de grau sau din faina de orez Castravete verde Ceapa Sos Peking

Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)

500 g mere rosii 350-400 g piept de rata 50 g zahar 40 g stafide boia dulce sare

Piept de rata cu piersici

2 bucati de piept de rata 4 piersici mari albe 80 g de unt vin alb sare piper putina sm^ant^ana

Salata De Rata Cu Pere

Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre

Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

Friptura de rata pe varza in vas roman

1/2 varza mare alba1 morcov mare3 linguri bulionmararcimbrusare piperboiacarne de rata (eu am folosit pieptul si pulpele)

Rata delicioasa la cuptor

- o rata intreaga - 3 linguri miere de albine - 1 lingura otet balsamic - 1 lingura sos soia - 1 lingura sos worcestershire - zeama de la 2 portocale - putina salvie uscata - sare de mare, piper

Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)

1 Rata2 Cepe marisoare2-3 morcovi marisori2-3 catei de ustroi5-6 frunze de salvie6-8 frunze basilikum1 crenguta mica de rosmarinsare,piper,un praf de boia/chili macinat fin1 cana apavin alb acrisor-dulce

Pulpe de rata umplute

4 pulpe de rata, 4 felii de sunca Praga, carnea de pe oasele care se scot de la pulpe, cateva boabe de fistic, 1 galbenus, paine alba uscata, lapte, unt, 2 frunze de salvie, patrunjel, sare, piper, Pentru sos:4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta, eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe, si am facut rapid o supa), 2 lingurite de otet balsamic, 1 pahar vin alb sec, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina (nu aveam), unt.

Rata delicioasa la cuptor

o rata intreaga 3 linguri miere de albine &nbsp1 lingura otet balsamic &nbsp1 lingura sos soia 1 lingura sos worcestershire &nbspzeama de la 2 portocale putina salvie uscata &nbsp2 foi de dafin sare de mare piper

Pulpe de rata la Crock Pot

3 pulpe de rata 1 lingura de sare mare 1 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita ienibahar macinat 1/4 lingurita piper macinat 1 lingura gin (sau alta tarie)` 4 catei de usturoi 3 foi de dafin

Rata Cu Prune

Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.

Rata Adobo

Desi reteta originala se face cu pulpe de pui, aceasta versiune se face cu pulpe de rata pentru un plus de savoare.

Rata dezosata umpluta

1 rata tanara, grasuta1 lingura de mustar1 lingurita de amidon alimentar350 de grame de carne slaba, tocata1 ceapa rosie de dimensiune medie2 mere mici, curatate de coaja si taiate in cubulete3 linguri de merisoare deshidratatecoaja rasa fin si zeama de la o portocala1 corn uscat, inmuiat in apa si stors binesare, piper, nucsoara rasa2 linguri de ulei de masline3-4 mere (optional) pentru copt alaturi de rata1 lingurita de miere de albine + 1 lingurita de mustar pt. glazura

Rata cu prune condimentate

Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.

Friptura de rata cu sos de fructe de padure

2 pulpe de rata o lingura de untura de porc sare,piper enibahar,nucsoara rozmarin,cimbru coreandru (macinate si boabe) o ceapa 2-3 catei de usturoi, de dafin o portocala, un pahar de vin alb fructe de padure(afine,mure zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Rata umpluta cu portocale

50 g unt , 100 g jambon , sare piper 4 portocale 1 catel de usturoi , 1 crenguta de cimbru , cateva fire de patrunjel verde miezul de la o felie de paine alba inmuiata in lapte si stoarsa , 1 galbenus , ficatul si inima de la rata

Piept de rata cu ciuperci si otet balsamic

1 piept de rata;200 gr ciuperci;1 ceapa de apa;50 ml whiskey;50 ml otet balsamic;sare; piper

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Rata aromata in sos de vin rosu

1 rata 2 linguri miere 1 lingurita melasa 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie 1/2 lingurita scortisoara macinata sare de mare 2 crengute de rozmarin frunzele rupte apoi tocate marunt 500 gr cartofi noi decojiti 375 ml vin rosu 2 linguri dulceata de trandafiri

Rata caramelizata

1 rata de cca 2 kg 4 linguri de miere 2 linguri de ulei 1 litru de apa 1 pahar de vin roze dulce 1 portocala Garnitura: 1 kg de ghebe 1.5 pahare de vin roze demisec 2 linguri de ulei 1 frunza de dafin

Ciorba de rata cu taitei

1 ceapa, taiata marunt 1 morcov taiat cuburi 1 pastarnac, taiat cuburi 1 bucata telina, taiata cuburi taitei (facuti de mama de data asta) apa tacam de rata si inca o ceapa

Pulpe de rata in sos de vin rosu

2 pulpe de rata ( a ca. 350 g );200 ml vin rosu, de preferinta sec;200-250 ml supa de pui;1 lingurita cu virf de pasta de rosii;4 catei de usturoi;Sare;1/2 lingurita boabe de piper;2 cuisoare;4-6 frunze de salvie;ciuperci;patrunjel.

Supa de rata ^in stil asiatic la Crock-Pot

carne de rata (eu am folosit aripi pulpa pipota) 50 g porumb 150 g ciuperci de padure 80 g muguri de bambus 10 cm dintr-o radacina de praz jumatate dintr-un ardei rosu un morcov mic o lingura cu sos de soia un manunchi de taietei din faina de hrisca 2-3 felii de ardei iute sare roz piper Szechuan

Pulpe de rata cu telina si mere

Usor de preparat si foarte aromata, aceasta reteta este perfecta pentru mesele alaturi de cei dragi.

Rata cu varza rosie

1 bucata rata (a mea a avut in jur de 2,300 gr) sare,piper si rozmarin Pentru umplutura 2 mere ionatane 1 buc portocala sare,piper ,rozmarin ,cuisoare si un bat de scorticoara Pentru garnitura 2 verze potrivite 2 buc ceapa 2 mere 1 lingurita zahar sare,piper,nucsoara,chimion si o frunza de dafin bors sau otet dupa gust

Pulpe De Rata Cu Mere Si Telina

6 pulpe de rata 1 telina mica (aproximativ 600g), decojita si taiate in bucati de 2cm 3 mere, taiate in cate 6 felii 3 cepe rosii mici, taiate in cate 6 felii 50ml ulei de masline 5 crengute de salvie

Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

4 bucati piept de rata aproximativ 700-800 gr cartofi 3 mere(de preferat un soi de mere mai tare) 200-250 ml suc natural din mere 2 cepe 3 linguri ulei de masline sare roz de Himalaya cu chili dupa gust piper proaspat rasnit dupa gust 1 lingurita cimbru uscat

Piept de rat~a cu gutui si sos de vin de Porto

piept de rat~a 1 lingur~a ulei de m~asline 100 ml sm^ant^an~a 100 ml vin de Porto sau Madeira 1 lingurit~a maizena ( amidon de porumb) 4 gutui sucul de la o l~am^aie 1 baton de scortisoar~a 100 gr zah~ar 1 lingur~a unt cimbrisor,sare si piper curcuma

Rata pe varza

Pentru 4 portii: &nbspo rata de 1 kg si jumatate &nbsp1 kg de varza acra &nbsp2 mere gutui &nbspun ardei iute &nbsp3 ramurele de cimbru &nbsp10 boabe de coriandru &nbsp5 cuisoare macinate o lingurita de chimen macinat &nbsp4 foi de dafin &nbspo jumatate de legatura de marar &nbspo jumatate de legatura de frunze de telina &nbspsare 2 lingurite de piper rosu si negru

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

- Am folosit de la rata pulpele ,ficatelul,pipota si pieptul - 2 borcane arpagic - 1/2 lingurita de miere Pentru marinada - o portocala coriandru nucsoara piper alb proaspat macinat sare de mare sau sare roz de Himalaya o lingura ulei de masline. Cand se introduce la cuptor se adauga sucul de la o portocala arpagicul cu tot cu sos,condimente si sare dupa gust