Deficientele de vitamina E sunt rare, cu exceptia copiilor mici sau a persoanelor cu probleme de absorbtie a grasimilor, care sunt comune pentru cei care se lupta cu boala inflamatorie a intestinului. Simptomele de deficienta includ pierderea coordonarii musculare, afectarea vederii, si a vorbirii.
Consumul alimentelor bogate in vitamina E poate avea urmatoarele beneficii:
- echilibreaza nivelul colesterolului
- repara pielea deteriorata
- ingroasa parul
- echilibreaza hormonii
- imbunatateste vederea
Iata principalele 10 alimente care contin vitamina E:
1. Migdale
30g de migdale contin 7,3 mg de vitamina E
2. Spanac
1 legatura contine 6,9 mg de vitamina E
3. Cartofi dulci
1 lingura de cartofi contine 4,2 mg de vitamina E
4. Avocado
1 avocado contine 2,7 mg de vitamina E
5. Germeni de grau
30g de germeni de grau contin 4,5 mg de vitamina E
6. Seminte de floarea-soarelui
2 linguri de floarea soarelui contin 4,2 mg de vitamina E
7. Ulei de palmier
1 lingura contine 2,2 mg de vitamina E
8. Dovleac
1 cana de dovleac tocat contine 2 mg de vitamina E
9. Pastrav
100g de pastrav contin 2 mg de vitamina E
10. Ulei de masline
1 lingura contine 2 mg de vitamina E
10 Alimente Bogate In Vitamina E
Vitamina E este un antioxidant foarte important pentru organism, care ne protejeaza de infectii si diverse afectiuni, contribuind chiar la impiedicarea imbatranirii premature.
Recomandări
Trending