Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Si atunci cand te gandesti la vitamina C, inevitabil te gandesti si la portocale.

Dar stiai ca, in ciuda reputatie lor conform careia contin in catitati mari aceasta vitamina, cele 69,7mg care se gasesc, in general, intr-o portocala, inseamna de fapt, mai putin decat se gaseste in alte fructe sau legume?

Iata ce alimente trebuie sa consumi pentru a fi sigur ca iti asiguri cantitatea necesara de vitamina C in corp.

Ardei gras

Ardeiul gras rosu, verde sau galben contine mai multa vitamina C decat o portocala, de la 95mg - ardeiul verde, la 341mg in cel galben. De asemenea, are putine calorii, aproximativ 45 de calorii/cana, ceea ce il face gustarea perfecta.

Varza de Bruxelles

Contin fibre care previn cancerul, fitonutrienti si 74,8mg de vitamina C. Daca nu iti place gustul amarui, le poti praji pentru o aroma dulceaga.

Broccoli

O cana de broccoli tocat contine aproximativ 81mg de vitamina C. Contine, de asemenea vitamina K, important pentru sanatatea oaselor si pentru coagularea sangelui.

Conopida

Contine 5 grame de fibre, 5 grame de proteine si 127,7mg vitamina C. Asta indiferent daca le fierbi sau le preferi la cuptor.

Varza Kale

O cana de varza kale contine 80,4mg de vitamina C. Iti asigura, de asemenea, acizi grasi si minerale.

Kiwi

Doua fructe de kiwi contin 128mg de vitamina C. Studiile arata ca aceste fructe te ajuta sa adormi mai repede si iti imbunatatesc caitatea somnului, datorita nivelului de serotonina.

Mango

Mango este o sursa buna de vitamina A, care, la fel ca vitamina C, are un rol important in imbunatatirea sistemului imunitar, dar si a vederii. Contine aproximativ 122,3mg de vitamina C.

Papaya

Studiidle arata ca consumul de papaya, iti face pielea mai stralucitoare si iti intareste oasele. O cana contine 88,3mg de vitamina C.

Ananas

O cana de ananas contine 79mg de vitamina C. Spre deosebire de alte fructe, contime enzime care ajuta la digerarea proteinelor.

Capsuni

O cana de capsuni contine 85mg de vitamina C si o doza mare de mangan care ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.