Hot Toddy

Aceasta bautura clasica pentru vreme rece este ca un pansament pentru suflet. Incalzirea bourbon-ului amestecat cu miere, lamaie si apa calda fac din aceasta bautura un panaceu pentru simptomele gripei: piept rece, nas care curge, chiar si tulburari de somn!

Ingrediente:
2 linguri bourbon
1 lingura de miere
2 lingurite de suc proaspat de lamaie
1/4 cana de apa clocotita

Preparare:
Pune bourbon-ul, mierea si sucul de lamaie intr-o cana. Adauga apa calda si amesteca pana cand mierea se dizolva.

Bran's Dram

Este unul dintre cocktailurile care te incalzesc cel mai repede. In cazul in care romul nu are acest efect, atunci ceaiul fierbinte de fructe de padure cu siguranta te va incalzi. Lamaia si mierea de albine isi alatura fortele pentru a face din aceasta bautura un remediu foarte eficient pentru simptomele racelii.

Ingrediente:
1 pliculet de ceai
45ml rom alb
10ml suc proaspat de lamaie
1 lingurita miere
coaja de lamaie, taiata in forma de spirala

Preparare:
Se pune pliculetul de ceai intr-o cana cu apa calda, timp de 2-3 minute. Se arunca pliculetul de ceai si se adauga rom, suc de lamaie si miere. Se decoreaza cu spirala din coaja de lamaie.

Old Irish Cure

Aceasta bautura traditionala irlandeza a fost servita ca un elixir timp de secole, dar abia in ultimii ani rom-ul a fost adaugat la amestec. In mod traditional, irlandezii au baut whisky, miere si ghimbir impreuna timp de secole pentru a vindeca totul, de la un stranut la boli grave.

Ingrediente:
gheata
40ml whisky irlandez
10ml rom
2 1/2 lingurite Calvados
10ml suc proaspat de lamaie
8ml sirop de trestie de zahar
1/2 lingurita miere amestecata cu 1/2 lingurita de apa
1/2 lingurita suc de ghimbir
bitter
1 felie subtire de mar, pentru decor

Preparare:
Se umple un shaker cu gheata. Se adauga toate ingredientele ramase, cu exceptia feliei de mar si se agita bine. Se toarna intr-o ceasca rece si se decoreaza cu felia de mar.