Dacă v-ați plictisit de ciorbele clasice, românești, și vreți să dați o notă originală și exotică felului de mâncare, puteți pregăti o supă thai, delicioasă și aromată, cu ciuperci și condimente. 

Ingredientul care stă la baza supelor thai este laptele de cocos. Și, bineînțeles, să nu uităm ghimbirul și condimentele specifice bucătăriei asiatice. Această supă nu seamănă deloc la gust cu ciorbele românești, cu care am crescut fiecare dintre noi.

Nu există cale de mijloc în ceea ce privește supa thai: părerile sunt împărțite, așadar ori îți place, ori nu-ți place. Rețeta pe care v-o propunem astăzi merită încercată dacă aveți la îndemână carne de pui și vreți să îi dați un gust deosebit. 

Supă thai cu pui și ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 400 ml supă de pui
  • 400 ml lapte de cocos
  • o bucată de ghimbir
  • 500 g piept de pui
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură sos de stridii
  • 1 linguriță chilli
  • sare
  • piper
  • pătrunjel sau coriandru verde

Mod de preparare

Puneți supa de pui, laptele de cocos și ghimbirul tăiat în bucăți într-o oală pe foc. Când începe să fiarbă, adăugați pieptul de pui tăiat cubulețe sau fâșii și ciupercile tăiate felii.

Adăugați sosul de stridii, chilli-ul, sare, piper și zeama de lămâie și lăsați să fiarbă 20-30 de minute sau până când carnea de pui este fiartă.

Opriți focul, potriviți la gust și mai adăugați condimente dacă mai este nevoie. Serviți cu verdețuri proaspăt tocate.

Poftă bună!