Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Cunoasteti pe cineva caruia sa nu ii placa inghetata? Pentru ca noi inca nu am intalnit pe nimeni pana acum care sa refuze o inghetata.

Daca si tu esti genul de persoana care ar manca inghetata pana si iarna si cauti locurile cu cea mai buna inghetata, atunci ai nimerit unde trebuie.

Daca esti fan inghetata, probabil cauti sa duci experienta degustarii la un alt nivel. Nu vorbim despre inghetata pe bat, la cornet sau la caserola, pe care o gasesti in orice supermarket.

Inghetata e mai mult decat atat si merita mai multa atentie. De aceea exista gelateriile, acele locuri unde gasesti exclusiv inghetata si unde poti incerca arome pe care nu le-ai mai gustat in alta parte.

Am cautat cea mai buna inghetata din Bucuresti si am descoperit cateva locuri interesante. Daca vrei un desert dulce, rece, o experienta de gust, aici ar trebui sa te opresti prima data!

Cremeria Emilia

De departe cea mai buna inghetata pe care am incercat-o. Intr-adevar, pretul unei cupe este usor mai ridicat decat media de pe piata, dar odata ce ai gustat, vei intelege ca merita.

Daca ai ajuns la locatia din Centrul Vechi, sa nu te mire ca e tot timpul aglomerat si trebuie sa astepti cateva minute pentru o inghetata. Iti recomandam sa incerci inghetata la cornet, nu la pahar, iar cornetele lor glazurate dau un plus de gust experientei (dar costa cativa lei in plus, spre deosebire de cornetul simplu, pe care nu trebuie sa-l platesti).

Iti recomandam sa incerci cheesecake, Kinder Bueno, ciocolata belgiana si alune ca si arome.

Unde ii gasesti? Centrul Vechi (Strada Franceza), Afi Palace Cotroceni

INNI Gelato Artigianale

Daca tot ai ajuns in Centrul Vechi, merita sa faci o oprire si la INNI, pe Strada Selari nr. 2. Locul are un aer de bistro italian, iar inghetata nu se lasa mai prejos.

Daca ti se pare ca sunt prea multe arome si nu stii ce sa alegi, iti recomandam sa incerci fistic si mango, pentru inceput. Nici cupele de ciololata sau vanilie nu au gust deloc banal si nu te vor dezamagi.

Cei de la INNI spun ca fac inghetata dupa reteta originala si cu ingrediente procurate de ei si alese cu grija. Din nou, iti recomandam sa alegi cornetul, nu paharul. E crocant si se potriveste perfect cu orice aroma de inghetata ai alege.

Unde ii gasesti? Centrul Vechi (Strada Selari nr. 2)

Gelato Mio

Cand esti in trecere pe Strada Polona, fa o oprire la Gelato si rasfata-te cu (macar) o cupa de inghetata. Sau, de ce nu, mergi acolo special pentru o inghetata, merita!

Trebuie neaparat sa incerci sortimentul de menta cu piper. Nu te speria, pe cat de ciudat suna, pe atat de bun, racoritor si echilibrat este gustul.

Nici aromele fructate nu sunt de evitat, iar aici iti sugeram sa incerci (macar) ananas si portocala.

Daca ai curaj si vrei ceva mai special, ai de unde alege: castane sau ceai verde.

Unde ii gasesti? Strada Polona nr. 76

Dincolo de aceste trei locuri, cu siguranta mai sunt o multime unde poti manca inghetata buna. De la cofetarii cu traditie, pana la gelaterii micute, de cartier, mici afaceri de familie.

Atunci cand alegi locul unde sa savurezi o inghetata, asigura-te ca este preparata acolo, in laboratorul propriu, pentru a te bucura de un gust cu adevarat unic, pe care nu l-ai mai incercat in alta parte.