Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Când vine vorba despre cafea, gusturile nu se discută. Fiecare are un mod preferat de a-și savura cafeaua, fie că preferă un espresso tare sau un latte delicat. Totuși cercetările recente vin cu vești proaste pentru cei care preferă cafeaua slabă și dulce. Cei de la Public Health Journal atrag atenția că oamenii care preferă cafeaua dulce consumă o cantitate mare de calorii goale, dar ajung să mănânce și mai prost decât cei care își încep ziua cu o ceașcă de cafea neagră, de exemplu. Același lucru este valabil și pentru băutorii de ceai care ”îmbunătățesc” băutura cu diverși îndulcitor.

Studiul în urma căruia s-a ajuns la această concluzie a analizat obiceiurile alimentare a 19.400 de consumatori de ceai și cafea. Rezultatele, publicate de Public Health, au arătat că oamenii au tendința să ignore faptul că zahărul, laptele sau frișca adăugate în băutură vin cu un număr considerabil de calorii. Consumatorii nu țin cont de acest lucru, așa încât să compenseze prin a limita numărul de calorii sau cantitatea de zahăr la celelalte mese din zi.

Cafeaua - bombă calorică?!

Cafeaua de zi cu zi tinde să se transforme într-o bombă calorică, dacă nu avem grijă ce punem în ea. 2 din 3 participanți la studiu au răspuns că pun în cafea zahăr, lapte și frișcă. În cazul ceaiurilor, doar 1 din 3 respondenți a spus că adaugă zahăr, miere sau lapte.

Legătura dintre cafea și alimentație

Vestea proastă abia acum vine: specialiștii atrag atenția că oamenii care au tendința de a transforma cafeaua într-un desert nu numai că adaugă un număr de calorii goale în alimentația zilnică, dar mănâncă și mai nesănătos. Meniul lor zilnic conține mai mult zahăr, grăsimi saturate și nesaturate decât al celor care beau cafeaua neagră.

Este posibil ca acest lucru să aibă legătură și cu ce mai cumpără oamenii pe lângă cafeaua cu lapte sau ceai: o prăjitură, biscuiți sau un croissant, deși studiul nu a luat în considerare acest aspect. O altă posibilă explicație ar fi faptul că oamenii care preferă să își înceapă ziua cu o băutură foarte dulce nu sunt neapărat preocupați de alimentație și au tendința de a face excese.

În orice caz, băuturile sunt și ele surse importante de calorii și nu ar trebui trecute cu vederea. Gândiți-vă numai la un latte cu topping de frișcă și caramel, un frappuccino sau un pahar mare de iced coffee. Toate acestea pot avea o cantitate de zahăr și un număr de calorii egale cu ale unui desert. Unde mai pui că, mulți dintre noi nu ne limităm la o singură cafea pe zi.