Turmericul
contine curcumina, un polifenol identificat ca ingredient activ principal, cu
peste 150 de potentiale utilizari terapeutice, inclusiv proprietati
antioxidante, antiinflamatorii si anticancer.
In
combinatie cu piperul negru, beneficiile curcuminei cresc de pana la 100 de ori, astfel ca organismul nostru absoarbe mai multa curcumina. Are proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice si analgezice, intareste sistemul imunitar, este anti
cancerigen, ajuta la
mentinerea nivelului normal al colesterolului, imbunatateste sanatatea digestiva, regleaza
metabolismul si greutatea corporala, este recomandata pentru
tensiunea arteriala ridicata, pentru
memorie si creier, pentru
diverse afectiuni ale pielii, pentru
afectiuni neurologice.
Si daca inca nu esti convins, afla ca bautura are un gust delicios si se prepara foarte repede. Primul pas este prepararea pastei de turmenic.
Ingrediente:
- 1/4 cana
de pudra de turmeric
- 1/2
lingurita piper macinat
- 1/2 cana
apa filtrata
Mod de
preparare:
Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca
bine. Se da focul la mediu si se amesteca continuu, pana cand amestecul devine
ca o pasta groasa.
Lasa amestecul sa se raceasca,
apoi pastreaza-l intr-un borcan, in frigider.
Laptele auriu
Ingrediente:
- 1 cana de lapte de migdale (sau lapte de canepa ori de cocos)
- 1 lingurita de ulei de cocos
- 1/4 (sau mai mult) pasta de turmeric
- miere
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele pe foc, mai putin mierea. Lasa focul la mediu. Pe masura ce se incalzeste bautura, amesteca continuu si nu lasa sa dea in fiert.
La final, dupa ce se mai raceste, adauga miere dupa gust.