Turmericul contine curcumina, un polifenol identificat ca ingredient activ principal, cu peste 150 de potentiale utilizari terapeutice, inclusiv proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancer.

In combinatie cu piperul negru, beneficiile curcuminei cresc de pana la 100 de ori, astfel ca organismul nostru absoarbe mai multa curcumina. Are proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice si analgezice, intareste sistemul imunitar, este anti cancerigen, ajuta la mentinerea nivelului normal al colesterolului, imbunatateste sanatatea digestiva, regleaza metabolismul si greutatea corporala, este recomandata pentru tensiunea arteriala ridicata, pentru memorie si creier, pentru diverse afectiuni ale pielii, pentru afectiuni neurologice.

Si daca inca nu esti convins, afla ca bautura are un gust delicios si se prepara foarte repede. Primul pas este prepararea pastei de turmenic.

Ingrediente:
- 1/4 cana de pudra de turmeric
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 cana apa filtrata

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca bine. Se da focul la mediu si se amesteca continuu, pana cand amestecul devine ca o pasta groasa.
Lasa amestecul sa se raceasca, apoi pastreaza-l intr-un borcan, in frigider.

Laptele auriu

Ingrediente:
- 1 cana de lapte de migdale (sau lapte de canepa ori de cocos)
- 1 lingurita de ulei de cocos
- 1/4 (sau mai mult) pasta de turmeric
- miere

Mod de preparare:
Amesteca ingredientele pe foc, mai putin mierea. Lasa focul la mediu. Pe masura ce se incalzeste bautura, amesteca continuu si nu lasa sa dea in fiert.
La final, dupa ce se mai raceste, adauga miere dupa gust.