Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Se stie ca cei care au gena FTO au cu 70% mai multe sanse sa devina obezi. Cu toate acestea, in urma a opt studii care au implicat peste 9.000 de oameni, cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au ajuns la concluzia ca aceasta gena nu i-a impiedicat sa piarda in greutate.

Ei sustin ca imbunatatirea regimului alimentar si activitatea fizica regulata te ajuta sa pierzi in greutate, indiferent de genee tale.

Obezitatea este o problema majora de sanatate. Pentru multi, gena FTO poate duce la o greutate mai mare si cresterea riscului de obezitate. Gena FTO a fost dovedit a avea cel mai mare efect in aceasta zona.

Intr-o analiza majora, echipa internationala a folosit date individuale de la 9,563 adulti care au fost cooptati in planuri de pierdere in greutate din intreaga lume pentru a afla daca purtatorilor genei FTO le este afectata capacitatea de a pierde in greutate.

Ei au descoperit ca gena FTO a avut nici un efect asupra pierderii in greutate dupa cum explica profesorul John Mathers, de la Human Nutrition at Newcastle University: "Am fost incantati sa aflam ca oamenii cu versiunea de risc FTO raspund la fel de bine la interventiile de pierdere in greutate ca toti ceilalti. Asta inseamna ca dieta, activitatea fizica sau planurile de pierdere in greutate pe baza de pastile vor merge la fel de bine si pentr cei care poarta versiunea de risc de FTO".

Foarte important, echipa a constatat ca raspunsul la interventiile de pierdere in greutate pentru persoanele care transporta varianta de risc a genei FTO a fost similara pentru barbati si femei, tineri si batrani si oameni de diferite etnii.

Cu toate acestea, cei mai multi oameni din program au fost caucazieni cu un numar mai mic de persoane din alte medii negrii/afro-americani si hispanici.

Echipa sustine ca cercetari viitoare vor sa stabileasca efectele FTO asupra pierderii in greutate in alte grupuri etnice. In plus, efectele altor gene legate de obezitate asupra pierderii in greutate raman a fi investigate.