Biscuiti aromati, cu crema de caramel. Ce iti poti dori mai mult de la o gustare?
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 200g unt
- 110g zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita extract de vanilie
- coaja de la 1 lamaie, rasa fin
- 1/2 lingurita praf de copt
- 325g faina
- 330g caramel dulce de leche
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 150C si se tapeteaza 2 tavi mari cu hartie de copt.2. Se pun zaharul si untul intr-un castron si se bat, cu un mixer electric pana capata o culoare pala. Se adauga galbenus de ou, vanilie si coaja de lamaie si se bate pana cand sunt bine combinate. Se adauga praful de copt, faina si un varf de cutit de sare pentru a forma un aluat moale. Se inveleste in folie de plastic si se raceste timp de 2 ore. Se ruleaza pe o suprafata curata, presarata cu faina, pana ajunge a o grosime de 5 mm. Se taie 40 de biscuiti, se aranjeaza pe tavi si se coc timp de 20-25 de minute. Se racesc complet.
3. Se pune caramelul dulce de leche intr-un sprit de prajituri si se pune pe cate un biscuite, apoi se lipeste un al doilea. Se depoziteaza intr-un container etans timp de pana la 2 zile.