Acest preparat este o combinatie intre sufleul de branza si budinca.

Budinca De Branza
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 30g unt
  • 75g de paine proaspata
  • 3 oua, separate
  • 300ml lapte
  • 1/2 lingurita mustar
  • 115g cheddar, fin rasa

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180. Se unge o tava rotunda cu putin unt, apoi se tapeteaza cu o lingura de pesmet.

2. Se separa ouale.

3. Se incalzesc laptele, mustarul si restul untului intr-o tigaie, la foc mic.

4. Se bat usor galbenusurile, apoi se incorporeaza in amestecul cald de lapte. Se adauga restul de pesmet si 100 g de branza rasa. Se lasa deoparte timp de 5 minute pentru a o lasa sa se umfle putin. Se condimenteaza cu sare si piper negru.

5. Se bat albusurile, apoi se incorporeaza in amestecul branza. Se toarna in vasul preparat, se presara cu restul de branza rasa, apoi se coace in cuptor timp de 35 de minute. Se acopera dupa aproximativ 20 de minute. Este gata cand este crescuta si aurie. Se serveste imediat.