Există o mulțime de feluri de a face salată de vinete, cu sau fără maioneză, în stil românesc sau în stil arăbesc. Unele mai simple, altele mai complicate. Pentru că încă se mai găsesc vinete, astăzi ne-am gândit să vă propunem cea mai simplă rețetă de salată de vinete pe care o puteți face. 

Salata de vinete fără maioneză este potrivită și în perioadele de post sau pentru vegetarieni. Este ușor de făcut și nu aveți nevoie decât de patru ingrediente. În plus, este gata foarte repede și poate fi savurată imediat. 

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • sare
  • 4 linguri de ulei
  • o ceapă mică (opțional)

Mod de preparare

Coaceți vinetele direct pe flacăra aragazului sau pe o tavă metalică. Puteți coace vinetele și la cuptor, dar în cazul acesta va dura mai mult.

După ce vinetele s-au răcit, curătați-le de coajă. Miezul trebuie să rămână curat, fără porțiuni arse. Puneți vinetele într-o strecurătoare și lăsați-le cel puțin o jumătate de oră, pentru a se scurge complet apa.

Tocați ceapa mărunt, dacă puneți ceapă, și turnați apă fiartă peste ea. În acest fel, ceapa nu va fi iute în salată.

Când vinetele s-au scurs, tocați-le mărunt. Puneți-le într-un bol și puneți sare peste ele. Amestecați vinetele cu mixerul, la viteză medie. Turnați uleiul în fir subțire și continuați să mixați. Când vinetele s-au deschis la culoare, salata este gata.

Opriți mixerul și încorporați ceapa scursă de apă. Salata de vinete este gata și poate fi servită.

Poftă bună!