Un cheesecake care fin, care te duce cu gandul la deserturile sofisticate din restaurantele mari.

Cheesecake alb, cu zmeura
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 1 biscuiti cu ciocolata, zdrobiti
  • 3 linguri zahar
  • 1/4 cana unt, topit
  • 280g zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 1/2 cana apa
  • 2 cani ciocolata alba
  • 1/2 cana smantana
  • 230g crema de branza
  • 1/2 cani zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

1. Intr-un castron, se amesteca biscuitii zdrobiti, 3 linguri de zahar si untul topit. Se preseaza amestecul in partea inferioara a unei tavi.

2. Intr-o cratita, se combina zmeura, 2 linguri de zahar, amidon de porumb si apa. Se da in fiert si se lasa sa fiarba timp de 5 minute sau pana cand sosul este gros. Se trece sosul printr-o sita pentru a elimina semintele.

3. Se incalzeste cuptorul la 165 grade C. Se topeste ciocolata alba impreuna cu smantana intr-un castron de metal asezat peste o cratita de apa fierbinte, amestecand ocazional.

4. Intr-un castron mare, se amesteca crema de branza si 1/2 cana de zahar. Se adauga ouale, pe rand. Se adauga vanilia si ciocolata alba topita. Se toarna jumatate din compozitie peste crusta. Se imprastie 3 linguri de sos de zmeura peste crema, iar apoi restul amestecului de ciocolata. Se decoreaza cu cateva linguri de sos de zmeura.

5. Se coace timp de 55-60 de minute. Se raceste, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider timp de 8 ore. Inainte de servire, se decoreaza cu zmeura.