Un cheesecake care fin, care te duce cu gandul la deserturile sofisticate din restaurantele mari.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 1 biscuiti cu ciocolata, zdrobiti
- 3 linguri zahar
- 1/4 cana unt, topit
- 280g zmeura
- 2 linguri zahar
- 2 lingurite amidon de porumb
- 1/2 cana apa
- 2 cani ciocolata alba
- 1/2 cana smantana
- 230g crema de branza
- 1/2 cani zahar
- 3 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
1. Intr-un castron, se amesteca biscuitii zdrobiti, 3 linguri de zahar si untul topit. Se preseaza amestecul in partea inferioara a unei tavi.2. Intr-o cratita, se combina zmeura, 2 linguri de zahar, amidon de porumb si apa. Se da in fiert si se lasa sa fiarba timp de 5 minute sau pana cand sosul este gros. Se trece sosul printr-o sita pentru a elimina semintele.
3. Se incalzeste cuptorul la 165 grade C. Se topeste ciocolata alba impreuna cu smantana intr-un castron de metal asezat peste o cratita de apa fierbinte, amestecand ocazional.
4. Intr-un castron mare, se amesteca crema de branza si 1/2 cana de zahar. Se adauga ouale, pe rand. Se adauga vanilia si ciocolata alba topita. Se toarna jumatate din compozitie peste crusta. Se imprastie 3 linguri de sos de zmeura peste crema, iar apoi restul amestecului de ciocolata. Se decoreaza cu cateva linguri de sos de zmeura.
5. Se coace timp de 55-60 de minute. Se raceste, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider timp de 8 ore. Inainte de servire, se decoreaza cu zmeura.