Un desert usor de facut, dar care iti va garanta admiratia celor care il vor gusta.
Timp total 40 minute
Ingrediente
Pentru crusta Oreo: 250g Oreo 2 linguri cacao 75g unt, topit Pentru crema: 2 1/2 foi de gelatina 560g crema de branza 150g mascarpone 150g smantana 1 baton de vanilie 150g zahar pudra 1 lingura de rom (optional) Pentru topping: 70g unt 100 g zahar 1/2 lingurita scortisoara 1 lingura de rom (optional) 2 banane, taiate pe lungime (5 mm grosime)Mod de preparare
1. Se pun biscuitii Oreo si cacao intr-un blender si se macina pana cand amestecul seamana cu pesmetul. Se toarna untul topit si se amesteca din nou pentru a se combina, apoi se preseaza intr-o tava de tort. Se lasa sa se raceasca la frigider timp de 30 de minute.2. Se pun foile de gelatina intr-un castron mic de apa rece. Se pun restul ingredientelor pentru crema intr-un vas mare si se bat cu un mixer electric timp de 4-5 minute pana cand amestecul se ingroasa. Se pun 5 linguri de amestec intr-o cratita mica si se incalzeste usor, apoi se stoarc foile de gelatina si se adauga in cratita, amestecand pana se topesc. Se toarna amestecul de gelatina in vasul care contine ingredientele pentru crema si se amesteca timp de 2 minute. Se toarna umplutura peste crusta Oreo, netezind suprafata. Se lasa la frigider peste noapte.
3. Pentru a face topping-ul, se incalzesc 50g de unt, zahar si scortisoara intr-o tigaie. Cand untul s-a topit, se amesteca bine. Se lasa pe foc mic timp de aproximativ 3 minute pana cand amestecul incepe sa devina maro inchis, apoi se ia tigaia de pe foc si se adauga rom.
4. Se topeste restul de 20g de unt intr-o tigaie mica, la o caldura medie. Se prajesc bananele timp de cateva minute pe fiecare parte pana cand capata o culoare aurie.
5. Se scoate cheesecake-ul, apoi se pun bananele deasupra si se toarna peste sosul de scortisoara. Se serveste imediat.