Pregătirea orezului la cuptor este rapidă, ușoară, iar la final veți avea o masă bogată și un orez pufos. Această rețetă ușoară cu doar 3 ingrediente este excelentă pentru pregătirea mesei și se poate congela, de asemenea.

Orez simplu la cuptor - cea mai ușoară rețetă

Spuneți adio fundurilor de oală lipicioase și arse, sau boabelor de orez insuficient gătite. Chiar dacă nu ați fost niciodată atât de încrezător în abilitățile dumneavoastră de preparare a orezului, puteți face orez perfect gătit în aproximativ 30 de minute.

Ce orez se prepară cel mai bine la cuptor

Orice fel de orez poate fi gătit la cuptor. Trebuie doar să fiți conștienți de faptul că timpii de gătire pot varia foarte mult. Orezul Basmati este unul dintre soiurile care se gătește cel mai rapid. Orezul brun, pe de altă parte, durează în plus de două ori mai mult decât orezul alb clasic.

Această rețetă folosește orez alb obișnuit cu bob lung. Dacă schimbați tipul de orez, va trebui să ajustați timpul de gătire.

Rețeta de orez simplu la cuptor

Preparare 5 minute
Gătire 30 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 185 de grame de orez alb cu bob lung (sau orice alt tip de orez doriți să folosiți)
  • 400 ml apă clocotită
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Într-un vas de copt mai mare, adăugați orezul, untul și sarea.

Se adaugă apa clototită și se amestecă până când se topește untul. Acoperiți și dați la cuptor până când apa este absorbită și orezul este fraged, aproximativ 22 până la 30 de minute.

Se lasă să se odihnească 5 minute. Se amestecă ușor cu o furculiță și se servește.

Tips & tricks

  • Urmați proporțiile din rețetă (și nu proporțiile de pe ambalaj).
  • Adăugarea de unt ajută ca boabele de orez să nu se lipească. Dacă faceți această rețetă fără grăsime, o parte din orez se va lipi de fundul vasului de copt. Probabil că veți pierde câteva linguri, sau poate până la 1/4 de cană, de orez fiert din cauza lipirii. Chiar dacă clătiți orezul, o parte din orez se va lipi de fundul vasului de copt.
  • Fierbeți apa înainte de a o adăuga la orez.
  • Înlocuiți apa cu supă de pui, de vită sau de legume. Sau, adăugați o lingură de bulion, o frunză de dafin, ierburi uscate sau turmeric pentru a parfuma ușor orezul în timp ce se coace.

Cu ce se mănâncă orezul la cuptor

Orezul la cuptor este o garnitură perfectă care se potrivește bine cu rețete sățioase, cum ar fi cotletele de porc sau pieptul de pui. Este o modalitate ușoară de a pregăti în prealabil orezul pentru orezul prăjit, de asemenea!

Ce a rămas din orezul gătit se poate păstra în frigider până la patru zile sau în congelator până la patru luni.