Dacă vrei un desert cu căpșuni fără coacere, ușor de făcut și cu un gust proaspăt, crema de căpșuni cu gelatină e o alegere excelentă. Ideală pentru vară, pentru musafiri sau pentru o zi obișnuită în care ai chef de ceva dulce.

Preparare 20 minute
Gătire 15 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 400 grame căpșuni proaspete (sau congelate, dar bine scurse)
  • 250 grame zahăr
  • 8 ouă
  • 4 linguri lapte
  • 2 plicuri gelatină (echivalentul a 40 grame)
  • 1 fiolă esență de rom (sau după gust)
  • 50 ml apă călduță (pentru topit gelatina)

Mod de preparare

Freacă bine zahărul cu gălbenușurile. Compoziția trebuie să devină omogenă.

Toarnă cele 4 linguri de lapte clocotit peste gălbenușuri, puțin câte puțin, amestecând continuu.

Pune vasul la bain-marie și amestecă mereu, până crema se îngroașă ușor. Ai grijă să nu se taie.

Între timp, dizolvă cele 2 plicuri de gelatină în 50 ml apă călduță. După ce s-a topit complet, toarn-o peste crema caldă și amestecă bine. Dă vasul deoparte și lasă să se răcească.

Spală bine căpșunile și zdrobește-le cu blenderul până devin un piure fin. Dacă vrei o textură mai fină, le poți trece prin sită.

Albușurile rămase se bat spumă tare cu un praf de sare. Trebuie să stea bine pe tel.

După ce crema s-a răcit complet, adaugă piureul de căpșuni, esența de rom și albușurile bătute. Încorporează totul ușor, cu o spatulă, ca să nu pierzi volumul.

Toarnă crema într-o formă. Folosește o tavă de chec sau poți folosi forme individuale. Dă totul la frigider pentru minimum 4 ore, ideal peste noapte.

Poți decora cu felii de căpșuni sau frunze de mentă.