Aceasta retete de creme caramel foloseste coaja unei portocale pentru a da o aroma proaspata de citrice.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 150ml lapte integral
- 300ml smantana
- 1 portocala - coaja
- 180g zahar
- 4 oua
Mod de preparare
1. Se pun laptele si smantana intr-o tigaie si se adauga coaja de portocala. Se da in fiert, apoi se lasa deoparte timp de 30 de minute.2. Intre timp, se pun 150g de zahar intr-o tigaie cu 2 linguri de apa si se dizolva la foc mic. Se gateste pana cand capata o culoare aurie, de caramel. Se imparte in 6 forme de 125ml, inclinandu-le pentru a acoperi baza si marginile. Se lasa deoparte sa se raceasca.
3. Se incalzeste cuptorul la 150C. Intr-un castron mic, se bat ouale usor cu zaharul ramas. Se strecoara amestecul de lapte si smantana si se incorporeaza in ou. Se toarna amestecul in forme, apoi se pun formele intr-o tava mare. Se toarna apa fierbinte pana la jumatatea partilor laterale ale formelor. Se gatesc timp de 30-35 de minute. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 3 ore. Se scot pe platouri si se servesc.