Dovlecei umpluți cu cârnați, roșii și brânză Ricotta
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana ricotta
  • 1 capatana de usturoi, maruntita
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 170g carnati de pui
  • 1 cana rosii maruntite
  • 1 lingurita condimente italienesti
  • 1/3 cana parmezan

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C.

2. Se taie dovleceii pe jumatate, pe lungime. Se taie o felie subtire de jos, astfel incat fiecare jumatate sa stea pe suprafata plata. Se scoate pulpa, lasand o coaja de 0,6 cm. Se ung marginile taiate cu ulei si se presara cu sare si piper.

3. Se combina ricotta, usturoi si patrunjel intr-un castron mic. Se adauga carnatii, rosiile si condimente intr-un bol mediu.

4. Se intind aproximativ 2 linguri de amestec de ricotta pe fiecare jumatate de dovlecel. Se adauga carnatii. Se pun dovleceii intr-o tava de copt si se acopera cu folie.

5. Se lasa la cuptor timp de 25 de minute. Se scoate folia si se presara dovleceii cu parmezan. Se coc, descoperit, pana cand branza se topeste, aproximativ 5 minute.