Timp total 50 minute
Ingrediente
- 350g rosii cherry
- 1/2 ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 2 fire de rozmarin
- 3 linguri capere (conserva)
- 1 lingura otet balsamic
- zahar
- 2 buc T-bone steaks (600-700g fiecare)
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
1. Se incinge o tigaie, pe foc. Se adauga rosiile si se fierb timp de 3-4 minute, agitand vasul din cand in cand, pana cand rosiile se carbonizeaza usor. Se adauga un strop de apa in tigaie, se lasa sa fiarba, apoi se miscoreaza focul si se adauga ceapa si uleiul de masline. Se amesteca si se fierbe timp de 3-4 minute, pana cand se inmoaie ceapa usor.2. Se adauga usturoiul si o crenguta intreaga de rozmarin si se fierb timp de 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga caperele si se fierb timp inca cateva minute mai mult, apoi se adauga otet balsamic si piper negru. Se gusta si se adauga un pic de sare sau zahar, daca este necesar. Se amesteca al doilea fir de de rozmarin, maruntit.
3. Se freaca friptura cu ulei si peste tot, se asezoneaza cu sare si piper. Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Se incalzeste o tigaie grill si se gateste friptura pe ambele parti, timp de 2 minute, pana se formeaza o crusta. Se transferi intr-o tava de copt si se pune in cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Se scot fripturile din cuptor si se lasa pe o farfurie, timp de 5 minute.
4. Inainte de a se servi, se reincalzeste sosul de rosii, apoi se feliaza fripturile si se scoate osul. Se servesc felii de friptura cu sosul de rosii peste.