Granola iti asigura multa energie si te face sa te simti in forma. De accea este perfecta la micul dejun, atat pentru tine cat si pentru cei mici.

Granola De Casa
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 125ml ulei
  • 350g ovaz
  • 50g germeni de cereale
  • 50g nuca de cocos deshidratata
  • 50g seminte de susan
  • 75g seminte de floarea soarelui
  • 100g nuci caju nesarate, migdale sau alune - sau un amestec
  • 5 linguri miere esenta de vanilie
  • 200g de fructe deshidratate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se unge o tava cu ulei o lingurita de ulei. Se pun ovazul, germenii de grau, nuca de cocos, susanul si semintele de floarea soarelui intr-un castron.

2. Se toarna uleiul si mierea intr-o cratita mica si se adauga vanilie. Se incalzeste usor timp de cateva minute pentru a topi mierea. Se toarna cu atentie amestecul de miere peste amestecul de ovaz si se amesteca bine pentru a acoperi. Se pune granola intr-un strat uniform in tava.

3. Se baga la cuptor timp de 20 minute, apoi se scoate si se amesteca. Se pune din nou in cuptor si se coace timp de inca 20 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

4. Folosind o foarfeca, se taie fructele uscate in bucati mici si se adauga la amestecul de ovaz racit. Se serveste granola cu lapte sau iaurt natural.