Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie se face foarte simplu în propria bucătărie, este gata în 10 minute și tot ce mai aveți de făcut până să-l savurați este să așteptați să stea la rece câteva ore. 

Ciocolată de casă cu alune de pădure
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 175 g zahăr
  • 125 g unt
  • 275 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • 50 g alune de pădure
  • 100 ml apă

Mod de preparare

Puneți apa și zahărul la fiert într-un vas pe foc. Lăsați să fiarbă 5 minute după ce a dat în clocot. Opriți focul și adăugați untul, care se va topi.

Amestecați laptele praf cu cacaoa și turnați siropul făcut anterior peste el. Amestecați bine totul. Trageți la tigaie alunele de pădure întregi sau mărunțite.

Turnați crema de ciocolată într-o tavă tapetată cu folie de bucătărie. Presărați alunele deasupra și împingeți-le ușor în compoziție. Nivelați compoziția și dați la rece pentru cel puțin 4 ore sau până când ciocolata s-a întărit.

Serviți rece. Poftă bună!