Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o mulțime de feluri, ca să nu mai vorbim despre faptul că este delicioasă și simplă.

De aceea, deserturile pe bază de ciocolată vor fi întotdeauna bine-venite. Mai ales dacă se fac ușor și rapid și nu aveți nevoie de prea multă experiență sau îndemânare în bucătărie. Un astfel de desert vă propunem și noi astăzi: mousse de ciocolată în două culori, cremos, fin și aerat. Alegeți ciocolată de calitate și veți obține un desert care îi va da pe spate până și pe cei mai pretențioși și mai fini cunoscători ai ciocolatei. 

Mousse de ciocolată în două culori
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 4 ouă
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 70 g zahăr + 2 linguri
  • fulgi de ciocolată albă pentru servit

Mod de preparare

Bateți frișca lichidă cu cele 2 linguri de zahăr, cu ajutorul unui mixer, până când capătă volum și consistență.

Puneți ciocolata neagră ruptă bucățele într-un bol, deasupra unui vas cu apă care fierbe, și topiți la bain marie. Fundul bolului nu trebuie să atingă apa. Când ciocolata s-a topit, dați la o parte de pe foc și încorporați 2 dintre gălbenușuri, amestecând cu un tel, până când compoziția s-a îngroșat puțin.

Adăugați jumătate din frișcă și încorporați bine. Lăsați amestecul deoparte.

Topiți și ciocolata cu lapte la fel ca pe cea neagră și dați deoparte.

Separat, bateți cu mixerul cele 2 gălbenușuri rămase împreună cu zahărul, până când capătă un aspect deschis la culoare. Turnați crema peste ciocolata cu lapte topită și răcită și adăugați și frișca rămasă. Amestecați bine totul.

Tot ce mai aveți de făcut este să așezați mousse-ul pe straturi. Alegeți pahare sau cupe transparente și puneți la bază un strat de mousse închis la culoare, după care un strat de mousse de ciocolată cu lapte.

Decorați cu fulgi de ciocolată sau cu frișcă și dați la frigider înainte de a servi.

Poftă bună!