Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 160 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt(margarina)
  • 30 gr bicarbonat de amoniu
  • 100 gr afine deshidratate
  • 40 gr cacao
  • 4 oua
  • Aluatul de muffins nu trebuie lucrat foarte mult,nu se recomanda mixarea ingredientelor.Aluatul trebuie lasat la odihnit ,intre 10-20 minute,inainte de a fi pus in forme.Orice aluat lichid(ce nu trebuie framantat),care contine bicarbonat sau amoniac,are nevoie de timp ptr a produce gazul carbonic care ajuta la crestere in cuptor .Dupa ce se lasa la odihinit timpul necesar ,aluatul se amesteca cu o spatula si se pune in forme.
  • Recomand untul si nu margarina din motive de sanatate.Margarina contine o cantitate de zer mai mare
  • decat untul,grasimea in combinatie cu zerul se arde mult mai repede la 170-180 grade,pe cand untul este mai gras si contine mai putin zer,ceea ce face ca aluatul sa fie mai umed si sa se usuce mult mai greu,asa evitam si substantele nocive care apar in urma arderii rapide .