O reteta mai usoara, mai sanatoasa de friptura, dar mai aromata decat ai crede.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 4 x fripturi
- 2 lingurita de seminte de coriandru
- 2 linguri seminte de fenicul
- 1 lingurita de paprika
- 1 lingurita de mustar
- ulei de masline extra virgin
- 1 broccoli
- 500g cartofi noi
- 1 lamaie - sucul
- frunze proaspete de menta
Mod de preparare
1. Se prajesc semintele intr-o tigaie, la foc mediu timp de 1-2 minute. Se pun intr-un castron si se zdrobesc grosier. Se adauga boiapaprika, mustar si ulei suficient pentru a face o pasta. Se amesteca si se asezoneaza. Se pune pasa peste bucatile de muschiulet.2. Se taie broccoli si se rup frunzele de menta. Se pune o cratita de apa cu sare la fiert si o tigaie grill pe foc, sa se incinga.
3.Cand apa se fierbe, se adauga cartofii si se fierb timp de 10-15 minute pana cand se inmoaie.
4. Se rumenesc fripturile in tigaie timp de 2-3 minute pe fiecare parte, apoi se lasa deoparte timp de 3-5 minute. Cand cartofii sunt aproape gata, se adauga broccoli. Se gatesc timp de 2 minute sau pana cand se inmaoie.
5. se scurg legumele, se pun intr-un castron si se zdrobesc cartofii cu o furculita. Se adauga sucul de lamaie dupa gust, apoi se adauga frunzele de menta. Se servesc langa friptura.