Savurează o combinație unică de pizza cu struguri și brânză! Rețeta, sfaturi pentru preparare și cele mai bune ingrediente pentru o experiență culinară de neuitat.

Pizza cu struguri și brânză - o combinație surprinzătoare de arome

Cine crede că fructele nu au ce căuta pe un blat de pizza ar putea să piardă o experiență culinară minunată. Pizza cu struguri și cu trei tipuri de brânză este pur și simplu fabuloasă.

Această pizza este gata în doar 30 de minute - 10 minute de pregătire și 20 de minute de coacere suficient timp pentru a te hotărî ce film să vezi. Vei descoperi că rețeta este foarte ușoară.

Ingredientele necesare

Struguri: Pentru a acoperi o pizza întreagă cu o cantitate perfectă de aromă dulce, folosește 350 de grame de struguri roșii fără sâmburi. Dacă ai struguri negri sau verzi, nu ezita să le dai o șansă. Aroma va fi puțin diferită cu fiecare tip de struguri folosit.

Sare de mare: Adaugă o linguriță de sare de mare. Fulgii groși sunt mai vizibili și au un gust grozav atunci când sunt combinați cu aroma dulce a strugurilor.

Piper: Strecoară în pizza un sfert de linguriță de piper negru pentru un plus de aromă.

Ulei de măsline: Vei avea nevoie de două linguri de ulei de măsline. O lingură va fi folosită pentru a prăji strugurii, iar cealaltă va fi întinsă pe aluat.

Rozmarin: O crenguță de rozmarin este tot ce îți trebuie pentru a aromatiza întreaga pizza! Aroma acestei plante este destul de puternică.

Aluat: În ceea ce privește aluatul, poți face un aluat rapid de pizza acasă, sau poți folosi unul cumpărat.

Ricotta: Brânza numărul unu dintre cele trei folosite trebuie să fie ricotta. Folosește 100 de grame pentru cea mai bună aromă și textură.

Parmezan: Următoarea va fi brânza parmezan rasă, în cantitate de 56 de grame.

Mozzarella: În final, pentru a completa brânza, încheie cu mozzarella rasă. Vei avea nevoie de doar 56 de grame. 

Rețeta de pizza cu struguri și brânză

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 350 de grame de struguri roșii fără sâmburi
  • O linguriță de sare de mare
  • Un sfert de linguriță de piper
  • Două linguri sau 30 de mililitri de ulei de măsline
  • O crenguță de rozmarin
  • Un aluat de pizza
  • 100 de grame de brânză ricotta
  • 60 de grame de parmezan ras
  • 60 de grame de brânză mozzarella rasă 

Mod de preparare

Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Amestecă strugurii cu sare, piper, o lingură de ulei de măsline și frunze de rozmarin. Așază-i pe o tavă de copt și coace-i timp de 10 până la 15 minute, până când pielițele încep să se deschidă. Scoate strugurii din cuptor și lasă cuptorul pornit.

Întinde restul de o lingură de ulei de măsline pe aluatul de pizza și presară un vârf de cuțit de sare. Întinde ricotta, apoi presară celelalte brânzeturi. Transferă strugurii prăjiți pe pizza, având grijă să nu transferi excesul de lichid de gătit pe pizza.

Dă pizza la cuptor pe grătarul din mijloc timp de 10 minute sau până când începe să se rumenească ușor. Transferă pizza pe grătarul superior și las-o la rumenit timp de un minut, urmărind-o cu atenție, până când brânza se rumenește și începe să facă bule.

Cum poți modifica rețeta

Dacă faci parte din tabăra celor care consideră că fructele au ce căuta pe pizza, atunci s-ar putea să îți placă să folosești și alte ingrediente, în afară de struguri. De exemplu, ananasul sau smochinele. Poți înlocui cu ușurință strugurii din această rețetă cu ananas tăiat cubulețe pentru o pizza hawaiiană vegetariană.

O altă opțiune este să folosești mere. Da, poți presăra cu siguranță mere tăiate cubulețe peste toată această pizza. Adaugă niște nuci pecan sau nuci normale pentru un aluat crocant care este surprinzător de gustos.