Timp total 20 minute

Ingrediente

  • Avem nevoie de aluat facut din 250 grame de faina de tip 55
  • 12,5 grame drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • o jumatate de lingura de zahar
  • putina sare
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • o lingura mare de smantana grasa. Se framanta un aluat clasic
  • lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute
  • dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza )
  • Pentru compozitia de pizza avem nevoie de o lingura se sos de rosii pentru baza
  • ierburi aromate ( la aceasta pizza am folosit cimbru verde si salvie nu busuioc sau oregano ca de obicei ) 3 felii subtiri de jambon crud afumat
  • o felie mare de jambon
  • putina mozzarella si cas feliat
  • cateva ciuperci
  • o mana de cubulete mici de tzuchinni am pus eu ( alta data puteti pune ardei taiat asa marunt )
  • cateva rondele de ardei iute
  • cateva masline ( optional ) un ou
  • putina sare.