Timp total 20 minute
Ingrediente
- Avem nevoie de aluat facut din 250 grame de faina de tip 55
- 12,5 grame drojdie proaspata
- 100 ml apa calduta
- o jumatate de lingura de zahar
- putina sare
- 1-2 linguri de ulei de masline
- o lingura mare de smantana grasa. Se framanta un aluat clasic
- lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute
- dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza )
- Pentru compozitia de pizza avem nevoie de o lingura se sos de rosii pentru baza
- ierburi aromate ( la aceasta pizza am folosit cimbru verde si salvie nu busuioc sau oregano ca de obicei ) 3 felii subtiri de jambon crud afumat
- o felie mare de jambon
- putina mozzarella si cas feliat
- cateva ciuperci
- o mana de cubulete mici de tzuchinni am pus eu ( alta data puteti pune ardei taiat asa marunt )
- cateva rondele de ardei iute
- cateva masline ( optional ) un ou
- putina sare.