Prajitura Cu Banane Si Ciocolata
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 100g unt
  • 250g ciocolata alba
  • 250g zahar pudra
  • 1 ou, usor batut
  • 2 banane, piure
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200g faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 75g nuci, tocate
  • 90g fulgi de ciocolata neagra
  • Zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe partile laterale ale unei tigaie.

2. Se pune untul si 200g de ciocolata alba intr-un bol termorezistent asezat peste o oala de apa ce fierbe usor si se amesteca pana cand se topeste. Se ia de pe foc.

3. Se transfera amestecul de ciocolata intr-un castron mare si se adauga zahar, oua, banane si vanilie. Se adauga faina si praful de copt, se amesteca pentru a combina, apoi se adauga nucile si fulgii de ciocolata.

4. Se toarna aluatul in tava si se coace timp de 35 minute sau pana devine auriu. Se raceste complet in tava.

5. Se topeste restul de 50g de ciocolata alba. Se taie prajitura, se pudreaza cu zahar si se stropeste cu ciocolata topita inainte de a servi.