Puiul cacciatore este o reteta simpla, rapida si plina de arome.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 lingurita de ulei de masline
- 4 pulpe de pui
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite frunze de rozmarin
- 1 ardei gras rosu, taiat in fasii
- 120g masline verzi fara samburi
- 250 ml vin rosu
- 400g rosii in bulion, tocate
- 1 lingurita patrunjel
- 170g mamaliga
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se asezoneaza carnea de pui si se pune in tigaie. Se gateste timp de 4 minute sau pana cand pielea este aurie, apoi timp de inca 1 minut sau pana cand se rumeneste. Se transfera pe un platou.2. Se intoarce tigaie la foc mediu, se adauga ceapa si se fierbe, amestecand, timp de 2 minute sau pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si rozmarinul, apoi se fierbe timp de inca 1 minut. Se adauga ardeiul, maslinele si vinul roșu, apoi se fierbe timp de 3-4 minute, pana cand lichidul este redus la jumatate. Se adauga rosiile, apoi se adauga puiul la tigaie. Se aduce la foc mic si se fierbe timp de 12 minute.
3. Se serveste cu mamaliga si patrunjel tocat.