Rulada cu spanac, șuncă și cremă de brânză este un aperitiv ușor și incredibil de gustos.  La fel de bine poate fi și o gustare delicioasă pentru copii, la școală sau în vacanță.

Ruladă de spanac cu șuncă și cremă de brânză. Rețeta unui aperitiv ușor și incredibil de gustos

Spanacul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și ar trebui consumat în mod regulat.

Rulada cu spanac, șuncă și cremă de brânză este un aperitiv ușor și incredibil de gustos. La fel de bine poate fi și o gustare delicioasă pentru copii, la școală sau în vacanță.

Rulada cu spanac reprezintă o alternativă rapidă la tortilla sau quesadilla și cu siguranță, arată la fel de bine astfel încât să atragă atenția oricui. Și mai mult decât atât, nu vă va veni să credeți cât de repede o puteți prepara. Iar la cuptor se va coace în doar 10 minute.

Încă un avantaj al acestui tip de gustare este că se poate savura pe tot parcursul anului deoarece nu sunt necesare ingrediente de sezon. Așa că știți că puteți face această ruladă cu spanac ca aperitiv și orice petrecere va avea un succes uluitor, indiferent când o organizați.

Dacă vă place somonul afumat puteți încerca și această ruladă de spanac cu somon afumat, plină de proteine și nutrienți. 

Trucuri pentru a obține o ruladă pufoasă de spanac cu șuncă și cremă de brânză

Foaia de ruladă se împachetează în hârtia de copt după coacere
Foaia de ruladă se împachetează în hârtia de copt după coacere

O întrebare la care se răspunde prin doar două cuvinte: Nimic mai simplu! Chiar și un începător va putea obține o ruladă pufoasă, ce va arăta perfect. Și o puteți pregăti cu ușurință în aproximativ 5 minute.

Trebuie să bateți albușurile până când devin spumă, iar asta vă va asigura că rulada va fi pufoasă. De asemenea, nu săriți peste praful de copt și ulei, aceste două ingrediente joacă un rol important pentru un aluat moale.

Chiar dacă folosiți o hartie de copt pentru tavă, ar fi indicat să o tapetați puțin și cu făină, doar ca să vă asigurați că rulada nu se lipește de ea atunci când este la cuptor.

De asemenea, odată ce ați scos-o din cuptor, rulați-o de îndată, apoi lăsați-o la răcit înainte de a a adăuga crema de brânză și șunca. Dacă o lăsați mai întâi să se răcească înainte de a o rula, se poate rupe. Este necesar să o rulați destul de strâns, astfel încât să puteți obține rulouri frumoase atunci când o feliați.

După ce ați rulat-o, se acoperă cu folie de bucătărie și se dă la frigider pentru cel puțin 3-4 ore înainte de a o tăia.

Dacă doriți, la crema de brânză puteti adăuga și niște Feta sau chiar brânză de capră, dar puteți fi sigură că și doar crema de brânză este suficient de bună. De altfel, șunca poate fi înlocuită cu felii subțiri de pui, curcan, somon afumat sau orice altă șuncă vegetariană sau vegană.

Ruladă de spanac cu șuncă și cremă de brânză - rețeta pas cu pas

Preparare 10 minute
Gătire 10 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri de făină simplă
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 500 grame de spanac
  • puțină sare
  • 3 felii de șuncă
  • 300 g cremă de brânză

Mod de preparare

Pentru a face rulada, se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat bine albușurile cu un praf de sare până se fac spumă, Se adaugă apoi gălbenușurile, făina, praful de copt și se amestecă bine, apoi se pun uleiul și spanacul și se amestecă din nou.

Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius (356 Fahrenheit). Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și apoi cu făină. Se întinde aluatul și se coace pentru 10 minute.

Când a expirat timpul, se scoate din cuptor, se rulează ușor, se înfășoară într-un prosop de bucătărie curat și se lasă să se răcească complet.

După aceea, se desface cu grijă, se întinde crema de brânză peste și se aranjează feliile de șuncă, apoi se rulează din nou, strâns, de jos în sus.

La final, se învelește rulada în folie de bucătărie și se pune la frigider pentru cel puțin 3-4 ore înainte de a o tăia felii.

Se servește rece!

Cum se păstrează rulada de spanac cu șuncă și brânză

Rulade de spanac cu șuncă și cremă de brânză se păstrează foarte bine și o puteți consuma și a doua zi la prânz sau la cină.Astfel, o puteți depozita într-un recipient etanș la frigider pentru maximum 3-4 zile.

Spanac proaspăt vs. spanac congelat. Ce fel de spanac folosim pentru această ruladă cu spanac și șuncă

Dacă aveți spanac proaspăt, nu ezitați să-l folosiți. Dar să știți că și cel înghețat este la fel de bun. Și asta pentru că vine deja tocat, așa că puteți doar să-l aruncați în apă și să dați la fiert pentru a-l dezgheța rapid.

Asigurați-vă că îndepărtați orice exces de apă și lăsați-l să se răcească înainte de a-l adăuga în aluat. Puteți folosi aproximativ 100 de grame (spanac decongelat și stors), dar dacă doriți ca rulada să aibă o culoare verde mai strălucitoare și mai densă, puteți folosi chiar mai mult.

Calorii și valori nutriționale

Din această rețetă ies aproximativ 12 rulouri (porții). O porție de ruladă de spanac cu șuncă și cremă de brțnză are 180 calorii.

  • Calorii

    180kcal

  • Proteine

    5g

  • Carbohidrați

    2g

  • Zaharuri

    1g

  • Grăsimi

    15g

  • Grăsimi saturate

    10g

  • Sodiu

    210mg

  • Potasiu

    135mg

  • Vitamina A

    1540IU

  • Calciu

    60mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.