Gata in numai 30 de minute, aceasta salata poate fi un pranz usor, dar sofisticat.

Salata cu pere si branza Roquefort
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 salata, taiata in bucati
  • 3 pere - decojite, cojite si taioate in bucati
  • 150g branza Roquefort, taiata in bucati
  • 1 avocado - curatat si taiat
  • 1/2 cana ceapa verde taiata in felii
  • 1/4 cana zahar alb
  • 1/2 cana de nuci pecan
  • 1/3 cani ulei de masline
  • 3 linguri de otet
  • 1 1/2 lingurite de zahar
  • 1 1/2 lingurite de mustar
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie la foc mediu, se amesteca 1/4 cana de zahar impreuna cu nucile pecan. Se amesteca cu grija pana cand zaharul se topeste si nucile sunt caramelizate. Se transfera cu atentie nucile pe hartie cerata. Se lasa sa se raceasca si se rup in bucati.

2. Pentru dressing, se amesteca ulei, otet, 1 1/2 linguri de zahar, mustar, usturoi tocat, sare si piper.

3. Intr-un castron mare se amesteca salata verde, pere, branza, avocado si ceapa verde. Se toarna dressing-ul, se presara cu nuci pecan si se serveste.