Chec aperitiv cu măsline și ardei, pe care îl puteți prepara atunci când aveți musafiri, pentru că arată excelent pe un platou cu aperitive. Ingrediente: ouă, cașcaval, ardei gras, măsline.

Chec aperitiv cu măsline și ardei

Atunci când ne gândim la chec, ne gândim automat la varianta dulce, pentru desert. Dar checul poate fi și sărat și servit sub formă de aperitiv, într-o mulțime de combinații de ingrediente.

Astăzi vă propunem o rețetă de chec aperitiv cu măsline și ardei, pe care îl puteți prepara atunci când aveți musafiri, pentru că arată excelent pe un platou cu aperitive. Sau îl puteți prepara fără nicio ocazie și savura rece, pe post de mic dejun sau gustare.

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 200 g cașcaval ras
  • 5-6 ouă
  • 100 g ardei gras
  • 150 g măsline
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare

Puneți ouăle într-un bol și bateți-le cu mixerul și cu un praf de sare până când își dublează volumul. Amestecați făina cu praful de copt și încorporați-le în amestecul de ouă, mixând încontinuu.

Adăugați un strop de piper și uleiul, după care opriți mixerul. Tocați ardeiul cubulețe, la fel și măslinele, după ce le-ați scos sâmburii. Puneți-le în compoziția făcută anterior și încorporați-le cu ajutorul unui tel sau unei spatule.

Turnați compoziția într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Serviți checul după ce s-a răcit. Poftă bună!