Rețetele de paste simple și rapide vă scot din încurcătură de fiecare dată când nu mai știți ce să gătiți. O porție de paste cât mai simplă este alegerea ideală pentru o cină rapidă, chiar și pentru cei care sunt la început de drum în ceea ce privește gătitul.

Este și cazul acestei rețete pe care v-o propunem astăzi. O porție de spaghetti cu usturoi și anșoa, aromate, delicioase și foarte simplu de făcut. Sunt gata în mai puțin de jumătate de oră și puteți adăuga la rețetă orice alte ingrediente vă plac și vă trec prin cap. 

Spaghetti cu usturoi și anșoa
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 6 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • 350 g spaghetti
  • 2 lingurițe unt
  • 3 fileuri de anșoa
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 40 g parmezan
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Puneți o oală cu apă și sare la fiert și, când dă în clocot, adăugați pastele. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Puneți uleiul de măsline și untul într-o tigaie pe foc. Curățați și tocați mărunt usturoiul și adăugați-l în tigaie. Puneți pesmetul, sare, piper și fulgii de ardei iute și căliți până când usturoiul și pesmetul au devenit aurii.

Adăugați fileurile de anșoa tocate mărunt și mai căliți totul 2-3 minute. Când pastele au fiert, scurgeți-le de apă și adăugați-le în tigaie. Opriți focul, puneți parmezanul ras și zeama de lămâie. Turnați un polonic din apa în care au fiert pastele, dacă vreți să subțiați sosul.

Serviți pastele cu pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!