Descoperă rețeta simplă și rapidă de paste cu anșoa și usturoi. Bucură-te de aromele intense ale Italiei cu un preparat ușor de făcut, perfect pentru o cină delicioasă.

Paste cu anșoa și usturoi. Rețetă simplă, aromată și rapidă

Rețetele de paste simple și rapide te scot din încurcătură de fiecare dată când nu mai știi ce să gătești. O porție de paste cât mai simplă este alegerea ideală pentru o cină rapidă, chiar și pentru cei care sunt la început de drum în ceea ce privește gătitul.

Este și cazul acestei rețete de paste. O porție de spaghete cu anșoa și usturoi, aromate, delicioase și foarte simplu de făcut. Sunt gata în mai puțin de jumătate de oră și poți adăuga la rețetă orice alte ingrediente îți plac și îți trec prin cap. 

Imaginează-ți o seară liniștită, cu o masă primitoare în fața ta și o farfurie aburindă cu paste aromate. Mirosurile se combină perfect: usturoiul picant, anșoa sărată, parmezanul fin și prospețimea pătrunjelului verde. Fiecare mușcătură este o călătorie culinară, o experiență ce te duce cu gândul la Italia însorită.

Ce te așteaptă:

  • O rețetă de paste cu anșoa și usturoi, simplă și rapidă, perfectă pentru o cină în timpul săptămânii
  • Arome intense și echilibrate, cu note sărate, picante și proaspete
  • Ingrediente ușor de găsit și accesibile
  • Un preparat ideal pentru a impresiona familia și prietenii

Rețeta de paste cu anșoa și usturoi

Ingrediente

  • 350 grame spaghete
  • 100 grame pesmet
  • 3 fileuri de anșoa
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • sare și piper, după gust
  • 2 lingurițe unt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 40 grame parmezan
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Începe prin a fierbe o oală mare de apă sărată. Odată ce apa începe să clocotească, adaugă spaghetele și lasă-le să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente.

Pune uleiul de măsline și untul într-o tigaie pe foc. Curăță și toacă mărunt usturoiul și adaugă-l în tigaie. Pune pesmetul, sare, piper și fulgii de ardei iute și călește până când usturoiul și pesmetul au devenit aurii.

Adaugă fileurile de anșoa tocate mărunt și mai călește totul 2-3 minute. Când pastele au fiert, scurge-le de apă și adaugă-le în tigaie. Orește focul, pune parmezanul ras și zeama de lămâie. Toarnă un polonic din apă în care au fiert pastele, dacă vrei să subțiezi sosul.

Sugestii și variante

  • Pentru o versiune și mai aromată, poți adăuga câteva picături de ulei de măsline extravirgin în momentul servirii.
  • Dacă îți place mai picant, ajustează cantitatea de fulgi de ardei iute.
  • Înlocuiește fulgii de ardei iute cu un ardei iute proaspăt tocat mărunt, pentru o aromă mai intensă.
  • Folosește pesmet panko japonez în loc de pesmet obișnuit pentru o textură extra crocantă.
  • Pune o lingură de capere în sos pentru un plus de savoare.
  • Pentru un sos mai complex, Deglasează tigaia cu puțin vin alb sec după ce ai rumenit usturoiul.
  • Adaugă și niște creveți sotați pentru o versiune de paste cu fructe de mare.

Aceste paste cu anșoa și usturoi sunt perfecte ca atare, dar, pentru un plus de prospețime, poți să le servești cu o salată verde simplă.