Supa cremă de morcovi este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru prânz. Se face rapid și ușor, este o sursă excelentă de vitamine și este nemaipomenită pentru copii, dar și pentru adulți, mai ales în sezonul rece. Ghimbirul îi va da o aromă deosebită, dar și un boost de vitamine. În plus, puteți face această supă și în varianta de post, renunțând la smântâna lichidă care se adaugă la final.

Supă cremă de morcovi cu ghimbir
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4-5 morcovi
  • 1 ceapă
  • o bucățică de ghimbir
  • 2 linguri ulei
  • 1 cartof
  • sare
  • piper
  • smântână lichidă (opțional)
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa și dați ghimbirul pe răzătoare. Curățați morcovii și tăiați-i cubulețe sau dați-i prin răzătoarea mare, dacă vreți să fiarbă mai repede. Tăiați cartoful cubulețe.

Într-un vas pe foc, puneți câteva linguri de ulei și căliți ceapa, până când devine translucidă. Adăugați ghimbirul, sare, piper și, după două minute, puneți și morcovii răzuiți sau tăiați.

Mai căliți câteva minute, după care adăugați doi litri de apă fierbinte și cartoful tăiat cubulețe. Lăsați să fiarbă la foc potrivit până când morcovul și cartoful sunt moi. Mai adăugați apă dacă mai este nevoie.

Opriți focul și lăsați supa să se răcorească 10 minute, după care o veți pasa folosind un blender vertical. Dacă este prea densă, o mai puteți subția adăugând apă fierbinte.

La final, puneți 150 ml de smântână lichidă și amestecați bine. Decorați cu verdeață și serviți supa caldă sau rece, alături de crutoane.

Poftă bună!