Aceasta combinatie de caramel sarat si mere fac din aceasta tarta o reteta divina, ideala la finalul unei cine.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 8 mere
- 200g zahar pudra
- 50g unt
- 1/2 lingurita fulgii de sare de mare
- 375g foietaj
- faina
Mod de preparare
1. Se curata si se taie merele pe jumatate. Se pune zaharul intr-o tigaie, cu 50ml apa, apoi se topeste zaharul lent la foc mic. Dupa ce zaharul s-a topit, se mareste focul si se lasa timp de 5 minute pentru a face un caramel auriu.2. Se ia caramelul de pe foc imediat si se adauga unt - se va face spuma. Se presara caramelul cu sare de mare (se va topi), apoi se aranjeaza jumatatile de mere, cu partea taiata in sus, astfel incat acestea sa umple tigaia (merele se vor micsora). Se pune tava inapoi pe foc mic, apoi se fierbe timp de inca 5 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
3. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, apoi se pune peste merele racite in tigaie. Se taie aluatul dupa marginea tigaii, apoi se pliaza in interiorul marginii din jurul merelor. Se coace timp de 30 de minute pana capata o culoare auriu inchis si se umfla. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se rastoarna cu atentie tarta pe un platou.