Tarta Cu Ciocolata Si Alune
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 400g alune prajite
  • 400g de ciocolata neagra
  • 400g unt
  • 300g zahar pudra
  • 10 oua
  • cacao
  • fructe de padure proaspete, pentru a servi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort cu unt.

2. Se macina grosier alunele cu ajutorl unui robot de bucatarie.

3. Se topeste ciocolata intr-un bol asezat peste o cratita de apa fierbinte, amestecand pana se topeste. Se raceste usor.

4. Cu ajtorul unui mixer, se bat untul si zaharul cu un varf de cutit de sare pana se ingroasa si capata o culoare palida. Se adauga ciocolata racita si se amesteca bine pana la omogenizare.

5. Se adauga ouale, pe rand, pana la omogenizare. Se adauga alunele macinate.

6. Se toarna amestecul in tava. Se da la cuptor timp de 40-50 de minute, pana cand partea de sus este ferma la atingere si un bat introdus in centru iese curat.

7. Se opreste cuptorul, se deschide usa si se lasa sa se raceasa in cuptor, timp de inca 30 de minute, apoi se transfera si se lasa sa se raceasca complet.

8. Se pudreaza cu cacao, se feliaza si se serveste cu fructe de padure proaspete.