Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna irezistibile și, uneori, foarte ușor de făcut. Este și cazul desertului pe care vi-l propunem astăzi: o prăjitură cu ciocolată, fără făină, dar cu o textură fragedă și crocantă, datorită alunelor și migdalelor din compoziție.
O puteți servi simplă, cu zahăr pudră sau cu o cupă de înghețată de vanilie. Alegeți o ciocolată de calitate pentru rețetă și rezultatul va fi unul delicios!
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 150 g alune de pădure
- 100 g migdale
- 100 g pesmet
- 300 ciocolată
- 165 g unt
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 g mascarpone
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 160 de grade. Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.Puneți alunele și migdalele într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le cât mai fin. Puneți și pesmetul și amestecați bine totul.
Rupeți ciocolata bucățele și puneți-o la topit, la bain marie. Separat, bateți cu mixerul untul la temperatura camerei cu zahărul, până când obțineți o cremă. Adăugați ouăle unul câte unul.
Opriți mixerul și puneți vanilia, alunele și pesmetul, ciocolata care s-a răcit între timp și brânza mascarpone și mixați din nou, cât să omogenizați totul.
Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor pentru 40-45 de minute. Când prăjitura începe să se desprindă de pereții vasului și trece testul cu scobitoarea, veți ști că e gata.
Lăsați să se răcească și pudrați cu zahăr pudră.
Poftă bună!