Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna irezistibile și, uneori, foarte ușor de făcut. Este și cazul desertului pe care vi-l propunem astăzi: o prăjitură cu ciocolată, fără făină, dar cu o textură fragedă și crocantă, datorită alunelor și migdalelor din compoziție. 

O puteți servi simplă, cu zahăr pudră sau cu o cupă de înghețată de vanilie. Alegeți o ciocolată de calitate pentru rețetă și rezultatul va fi unul delicios!

Prăjitură simplă cu ciocolată și alune
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 150 g alune de pădure
  • 100 g migdale
  • 100 g pesmet
  • 300 ciocolată
  • 165 g unt
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 150 g mascarpone

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160 de grade. Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Puneți alunele și migdalele într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le cât mai fin. Puneți și pesmetul și amestecați bine totul.

Rupeți ciocolata bucățele și puneți-o la topit, la bain marie. Separat, bateți cu mixerul untul la temperatura camerei cu zahărul, până când obțineți o cremă. Adăugați ouăle unul câte unul.

Opriți mixerul și puneți vanilia, alunele și pesmetul, ciocolata care s-a răcit între timp și brânza mascarpone și mixați din nou, cât să omogenizați totul.

Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor pentru 40-45 de minute. Când prăjitura începe să se desprindă de pereții vasului și trece testul cu scobitoarea, veți ști că e gata.

Lăsați să se răcească și pudrați cu zahăr pudră.

Poftă bună!