Un desert traditional care este gata in mai putin de o ora.

Prajitura Cu Portocale Si Migdale
Timp total 45 minute

Ingrediente

250g unt 250g zahar pudra 5 oua 175g faina 75g migdale macinate Pentru umplutura: 150g unt 150g zahar pudra 1 portocala mare - coaja suc de lamaie smantana 3 linguri gem de zmeura

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung 2 tavi si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Intr-un castron mare, se bat 250g unt si zaharul pudra, pana cans compozitia capata o culoare palida. Se adauga ouale, pe rand, se bate bine dupa fiecare adaugare, apoi se adauga faina si migdalele macinate.

3. Se imparte amestecul intre cele 2 tavi, si apoi se coc pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 20-25 de minute, pana cand un bat impins in centru iese curat. Se scot blaturile din cuptor si se lasa in tavi timp de 10 minute, apoi se transfera pe un platou sa se raceasca complet.

4. Pentru a face umplutura, se pun 150g unt, zahar pudra, coaja de portocala si sucul de lamaie intr-un bol, apoi se bat bine. Se adauga smantana, daca este nevoie.

5. Se pune unul dintre blaturi pe un platou. Se adauga crema de unt, apoi se acopera cu gem. Se adauga cel de-al doilea blat deasupra. Se pudreaza cu zahar, apoi se feliaza si se serveste cu o cana de ceai.