Un desert cu lichior este un mod sigur de a te incalzi in aceasta iarna si acest tiramisu clasic va fi pe placul tuturor.
Timp total 30 minute
Ingrediente
2 cani de cafea neagra, tare 1/2 cana vin marsala 3 oua, separate 1/3 cana zahar pudra 250g mascarpone 300ml frisca, batuta usor 1 pachet mare piscoturi cacaoMod de preparare
1. Se toarna cafeaua si marsala intr-un vas putin adanc. Se pune deoparte.2. Se bat galbenusurile de ou si zaharul intr-un castron mare cu un mixer, pana se ingroasa. Se adauga mascarpone si frisca, se amesteca usor.
3. Se bat albusurile intr-un bol mediu cu un mixer pana cand se formeaza varfuri usor rigide. Cu ajutorul unei linguri de metal mare, se incorporeaza albusurile in amestecul de mascarpone.
4. Se trec piscoturile prin amestecul de cafea Si se pun la baza unui vas. Se acopera biscuitii cu o treime din amestecul de mascarpone. Se repeta straturile de 2 ori, terminand cu crema. Se acopera cu folie si se baga la frigider timp de cel putin 2 ore. Se pudreaza cu cacao si se serveste.