Daca esti iubitor de cafea, atunci asta este desertul pe care il cautai! Am mentionat ca are si un strop de rom?

Tiramisu cu rom, cafea si topping de melasa
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 150ml cafea tare
  • 4 linguri de rom
  • 5 lingurite melasa de zahar
  • 40g zahar auriu
  • 2 oua, separate
  • 250g mascarpone
  • extract de vanilie
  • 20 piscoturi
  • 1 lingura de zahar Muscovado

Mod de preparare

1. Se amesteca romul cu cafeaua si 2 lingurite de melasa de zahar. Cand zaharul s-a dizolvat, se toarna intr-un castron.

2. Se lasa deoparte 2 linguri de zahar. Se bat galbenusurile de ou si zaharul auriu ramas timp de aproximativ 4 minute, pana cand este palid si gros.

3. Se amesteca branza mascarpone intr-un alt castron pana cand este neteda, apoi se adauga amestecul de galbenus de ou, impreuna cu extractul de vanilie. Se bat spuma albusurile de ou intr-un castron, apoi se incorporeaza treptat zaharul auriu ramas. Se incorporeaza amestecul in mascarpone.

4. Se inmoaie jumatate din piscoturi in cafea si se aseaza unul langa celalalt pe un platou. Se adauga jumatate din amestecul de mascarpone si se intinde uniform. Se acopera cu un alt strat de piscoturi si restul amestecului de mascarpone. Se raceste in frigider timp de o ora si jumatate.

5. Se amesteca melasa cu zaharul muscovado si se presara pe partea superioara a desertului. Se raceste timp de 15-20 de minute pentru a permite dizolvarea zaharului inainte de servire.