Blat pufos cu mousse de ciocolata, caramel sarat si bezea, pentru a-ti indulci serile.

Tort cu mousse de ciocolata
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

Pentru tort: 150g unt 250g zahar 1 lingurita extract de vanilie 2 oua 50g ciocolata neagra, topita 150g faina 100g migdale macinate 50g pudra de cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 100ml apa fiarta 100g smantana Pentru mousse de ciocolata: 300g ciocolata neagra, topita 6 oua, separate 100g zahar 200ml smantana, batuta

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung doua tavi de tort, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se bat untul si zaharul intr-un castron timp de 2 minute pana cand capata o culoare cremoasa. Se adauga vanilia si ouale si se amesteca din nou. Se adauga ciocolata topita si se amesteca din nou.

3. Se pun toate ingredientele uscate intr-un alt bol si se amesteca bine. Intr-o cana se amesteca apa si smantana. Se adauga jumatate din ingredientele uscate la amestecul de ou, se amesteca pana se combina, urmat de jumatate din lichid. Apoi se adauga restul ingredientelor uscate si apoi ultima parte din lichid. Se amesteca bine.

4. Se imparte compozitia intre tavi si se coc timp de 25-30 minute sau pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca complet in tavi.

5. Intre timp se pregateste mousse-ul de ciocolata. Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul pana cand consistenta este palida si cremoasa. Se adauga ciocolata, apoi frisca. Se bat albusurile de ou pana se ingroasa si se adauga peste amestecul de ciocolata.

6. Se pune folie intr-o tava de tort. Cand blatul este complet racit, se taie in jumatate pe orizontala pentru a face patru blaturi. Se pune un blat in tava, se adauga un strat de mousse. Se repeta cu toate straturile, se acopera tortul si se lasa in frigider timp de 2-3 ore.

7. Inainte de servire, se scoate tortul din tava si se indeparteaza pelicula. Se decoreaza cu sos de caramel sarat si ciocolata.