Este cel mai usor de preparat tort de ciocolata din lume si nu vei murdari mai mult de un bol ca sa-l faci.

Tort de ciocolata
Timp total 1 oră

Ingrediente

2 cani de zahar 1 3/4 cesti de faina 3/4 cana cacao 1 1/2 lingurita de praf de copt 1 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu 1 lingurita de sare 2 oua 1 cana lapte 1/2 cana ulei vegetal 2 lingurite extract de vanilie 1 cana apa fiarta

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung doua tavi de tort si se tapeteaza cu faina.

2. Intr-un castron mare, se combina zaharul, faina, cacao, praf de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se face o adancitura in centru si se adauga ouale, laptele, uleiul si vanilia. Se bat bine timp de 2 minute la viteza medie. Se adauga apa clocotita.

3. Se toarna in tavile pregatite. Se coc la 175C timp de 30-35 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in tort iese curata. Se racesc timp de 10 minute in tavi, apoi se intorc pe un suport de sarma si se lasa sa se raceasca complet.

4. Se umple cu crema preferata.