Timp total 1 oră
Ingrediente
- Pentru figurine de ciocolata si glazurarea tortului a se folosi ciocolata de cea mai buna calitate.
- Blat:
- 100 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata cu lapte
- 5 oua
- 100 g zahar alb sau brun
- 100 gr unt
- 100 g faina
- 100 g nuca
- esente, vanilie si rom
- 1 pachet praf de copt
- un praf de sare
- coniac
- 1-2 lingurite praf de cafea
- Crema 1:
- 300 ml smantana dulce
- ½ cutie mare de finetti
- 1 plic si 1/2 intaritor de frisca
- Crema 2:
- 1 plic praf pentru crema
- 250 ml lapte
- Decor:
- Capsuni
- Ciocolata alba
- Ciocolata neagra
- Frunze de menta proaspete
- Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie de buna calitate ( 70% cacao)
- 100 g ciocolata cu lapte nu foarte dulce
- 200 ml frisca
- 2 linguri cognac
- Esenta de rom
- Pentru insiropat
- sirop format din cognac, cafea si ciocolata