Atunci când vine vorba despre deserturi, aspectul contează enorm și este primul care face o impresie. Cumperi o prăjitură sau un tort din care nu ai mai gustat dacă îți place cum arată și dacă îți plac ingredientele din care este făcut. 

Torturile cu glazură de ciocolată rămân cele mai apetisante și cele mai apreciate. Indiferent ce fel de tort ai face, aproape toate felurile de tort pot fi îmbrăcate în glazură de ciocolată. Astăzi vă arătăm o modalitate simplă de a prepara glazura de ciocolată perfectă, lucioasă și apetisantă. 

Glazură de ciocolată pentru tort
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 125 ml apă
  • 225 g zahăr
  • 150 g ciocolată neagră
  • 30 g cacao
  • 65 ml frișcă lichidă
  • 10 g gelatină

Mod de preparare

Puneți gelatina la înmuiat în câteva linguri de apă rece. Puneți apa cu zahărul într-un vas pe foc. Când a fiert și zahărul s-a topit, dați la o parte și puneți ciocolata cubulețe. Amestecați până când s-a topit, după care adăugați cacaoa și frișca lichidă.

Lăsați glazura să se răcească după ce ați încorporat toate ingredientele. Puneți gelatina la microunde 30 de secunde, după care o adăugați în glazură. Amestecați bine, apoi strecurați glazură până când vă asigurați că nu există impurități sau porțiuni de gelatină netopită.

Înainte de a orna tortul cu glazura, o puteți încălzi puțin la bain marie. Turnați glazura peste tort și întindeți-o bine, în strat neted.