Aperitive cu legume

Salată boeuf fără carne și castraveți

Salată boeuf fără carne și castraveți se pregătește la fel de ușor ca varianta clasică și este la fel de delicioasă.

Tarta Cu Cartofi, Praz Si Gorgonzola

Combinatia clasica de cartofi si praz merge perfect cu Gorgonzola. Vei obtine o tarta cu gust bogast si rafinat.

Samoosa, aperitiv indian

Pentru aluat 200g faina, ¼ lingurita de sare, O lingura si lingurita de ulei, 100ml de apa calduta, Pt umplutura:2 cartofi rosii mari fierti (se firb in coaja) tb sa aiba o textura ferma, sa se taie in cubulete, 5 linguri de mazare (congelata sau din borcan - dar sa fie fina), 2 ardei iuti (sau in functie de cat de iute mancati - eu am pus 3, ardei iuti in tamarid, facuti in casa), O lingurita de ghimbir ras (ginger), ½ lingurita de chimion seminte (jeera sau cumin), 1 lingurita de coriandru pudra sau vreo 3 de coriandru verde, ½ lingurita de garam masala – in loc de masala se paote pune boia, cuisoare, piper si scortisoara, nu e acelasi lucru dar rezultatul e similar,2 linguri de ulei.

Bruschette cu dovlecei

4 chifle taiate in jumatate, 1 dovlecel feliat subtire, 2 oua, 100 ml lapte, cateva frunze de busuioc, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, verdeturi uscate din rasnita, unt pentru uns forma ( fac.).

Chiftelute de orez si legume

orez, morcov, mazare verde, patrunjel proaspat, ou (fac.), sare, piper, ulei.

Gnocchi Romana

700 ml lapte putin praf de nucsoara 100 g unt sare piper 250 g gris 125 g parmezan ras 2 oua 60 g Gruyere (branza) frunze de busuioc pentru ornat.

Dovlecei marinati

500 g dovlecei mici si fragezi100 g otet2 catei usturoipatrunjel tocatbusuioc tocat dupa gust sau menta5 felii lamaie (netratata de preferinta)ulei pentru prajit un pahar cu apa.

Mousse de soia verde

2 cani pastai de soia verde,sare, 300 ml supa de pui sau de legume,10 g gelatina, 200ml smantana dulceputin busuioc tocat marunt, 2~3 linguri parmezan ras

Budinca cu spanac si sunca

- 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat, asa cum ar fi indicat pentru ca este perioada lui, adaugati la timpul de pregatire si c ratarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare)- 3 legaturi de ceapa verde- 2 legaturi de usturoi verde- 1 legatura de patrunjel- 1 legatura de marar- 200 grame sunca de Praga- 4 oua in compozitie si 1 pentru dat "fata" la final- putin cascaval ras pentru "fata"- 4 felii de paine- sare

Saltimbocca de dovlecei si morcovi

Ingrediente pentru 4 persoane:2 dovlecei2 morcovifrunze de salvie100 g branza feliata100 g prosciutto crudosare si piperbetisoare de bambus sau scobitori.

Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Aluat: 1 ou, 1 galbenus, 500 g de faina, 200 g de unt la temperatura camerei (puteti folosi margarina), 50 ml de iaurt, 1 lingurita de sare, 2 lingurite de praf de copt. Umplutura: 6 oua, 1 si 1/2 kg de spanac proaspat, 3 linguri de ulei, 200 ml de smantana, 1 ceapa potrivita, uscata, 1 legatura de ceapa verde, sare, piper, suc de lamaie.

Rosii umplute

8 rosii 250 g paine felii 4 oua otet alb 1 catel usturoi 1 ceapa rosie busuioc ulei de masline extravirgin

Tarta cu praz

Aluatul:300 g faina1/2 pachet praf de copt300 g cartofi (piure)80 g margarinaun ousareUmplutura3 bucati praz (partea alba)costita afumata taiata cuburi (cam o mina)cascaval taiat cuburi (o mina)cascaval ras pentru presarat peste tartaRoyale4 oua batute cu citeva linguri de frisca lichida si 250 g smintina

Mini tarte cu ceapa

Pentru tarte2/3 cana de unt - 140 g2/3 cana de branza Philadelphia - 140 g2 cani de faina - 300 go lingurita sareUmplutura cu ceapa2 linguri de unt1 ceapa mare tocata marunt250 ml smantana dulce2 lingurite de mustarsare si piper

Tarta cu cascaval si conopida

Pentru "aluat" 4-5 cartofi, o ceapa marime medie, un ou, sare, ulei.Umplutura: 2 conopide mici, 1 ceapa, 4-5 catei usturoi, 2-3 linguri unt, patrunjel, condimente dupa gustMai avem nevoie de: 4 oua, 100ml lapte, 100-200g cascaval (mozarella folosesc eu) ras.

Bărcuțe de dovlecei la cuptor

Umple dovleceii cu o compoziție savuroasă de roșii, brânză și ouă, apoi dă-i la cuptor! O rețetă de bărcuțe de dovlecei simplă, rapidă și perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară.

Dovlecei la cuptor

2-3 dovlecei micutiulei de maslinefulgi de porumbparmezanpiperboia dulce1 capatana de usturoi

Pasta de naut cu legume

4 cepe mari taiate inele1 ardei rosu1 ardei verde1 rosie 2 catei de usturoi

Pasta de dovlecei

2 dovlecei mai mici2 catei de usturoi1 ardei iute rosu,uscatsare, piperzeama de lamaie2-3 frunze de mentaulei de masline

Chiftelute de urzici

500 gr urzici, 4 cepe, 1 lingurita de unt, 2-3 linguri faina de grau, 2 felii de paine inmuiata in lapte, 4 oua, sare, piper, ulei pentru prajit

Chiftelute de porumb

500 g porumb boabe100 g branza razuita2 oua 100 gpesmetfrunze de patrunjel sare,piper

Tartine cu pasta de ton si lamaie

2 conserve de ton maruntit 100 g unt la temperatura camerei Zeama unei lamai la temperatura camerei 1 ceapa mica alba 1 ceapa mica rosie

Briose aperitiv

2 oua, 100 ml lapte, 150 g sunca, 1 ardei gras rosu, patrunjel verde, 100 g masline, 4 linguri ulei, 1 praf de copt, sare, piper, 1 cana faina

Crochete din ciuperci cu susan

300 g ciuperci proaspete 2 fire ceapa verde sau 1/2 ceapa uscata 3 linguri ulei o lingura bulion 2-3 catei de usturoi 3-4 linguri pesmet un ou marar patrunjel sare,piper susan

Clatite coreene cu legume

2 linguri ulei 2 oua mari 1/2 cup faina 1/2 lingurita sare 1/2 cup legume (ceapa verde, porumb, broccoli, fasole verde, morcovi) 1/2 -1 1/2 cup apa rece (depinde cat de groase le vreti) Pentru sos: 3 linguri otet de 5% 3 linguri sos de soia 1 1/2 lingurita zahar (optional) varf de cutit de ardei iute

Chiftelute cu porumb si coriandru

2 cup porumb (am folosit congelat) 1/4 cup ceapa verde 1/4 cup ardei gras (am avut la congelator,verde) 1 ardei iute (optional - eu n-am pus ca marunelele inca sunt mici,dar lasa ca le invat eu mai tarziu) 2 oua 1 catel de usturoi 1/2 cup faina 1/4 cup coriandru proaspat,tocat marunt sare piper negru,proaspat macinat ulei ptr prajit

Budinca de dovlecei cu telemea

2 dovlecei de marime medie 4 oua 75 g telemea rasa 200 g cascaval ras 2 linguri smantana 4 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper 2 linguri pesmet

Pateuri cu spanac

Aluat: 10 linguri ulei; 7 linguri apa minerala; 1 lingura otet; 1 lingurita praf de copt; 200 g faina, 1 ou pentru uns deasupra, seminte se susan. Umplutura: 250-300 g spanac proaspat, 1 fir ceapa verde, 2 linguri ulei, 1 ou, 2 linguri smantana, 3-4 linguri branza rasa,2-3 linguri pesmet, sare si piper dupa gust.

Chifteluțe de legume cu brânză

Îți plac chifteluțele, dar vrei o variantă mai ușoară și mai sănătoasă? Încearcă chifteluțele de legume cu brânză!Sunt delicioase, sățioase și pline de vitamine. Le poți servi ca aperitiv, fel principal sau gustare.

Tarta cu dovlecei si rosii

2 dovlecei mici2 rosii150 g cascavalPentru aluatul tartei250 g faina15g drojdie50g margarina1 ou, verdeturi italiene

Chiftele de linte cu usturoi - gustoase, ieftine și ușor de făcut

Chiftelele de linte cu usturoi sunt o alternativă sănătoasă la chiftelele din carne, mai ușor de digerat, dar la fel de sățioase. Se fac rapid, iar gustul lor te va surprinde. Se pot servi ca aperitiv, fel principal sau chiar într-un sandviș.

Crema de morcovi

5-6 morcovi,2 cepe,1 ardei gras,1 lingurita chimen,ulei, delikat,marar

Conopidă pane cu parmezan

Conopida pane cu parmezan - o modalitate excelentă de a include conopida în meniul tău, într-o formă atractivă și apetisantă.

Chiftelute indiene cu ceapa

3 cepe albe,mari2 cepe verzi4 catei de usturoi175 ml de lapte100 gr de fainao lingurita si jumatate de zahar si de sare2 lingurite de praf de coptputin ardei iute cayenne

Frigarui de legume la gratar

dovleac,rosii,ardei verde - se pot folosi si alte legume: vinete, ceapa, ulei pentru uns Sos: patrunjel si busuioc proaspat 1 catel de usturoi ulei de masline extra virgin zeama de lime ( ca n-am avut lamaie) sare si piper, proaspat macinat

Rulouri de zucchini cu branza

3 zucchini potriviti ca marime,2 linguri ulei de masline,sare,oregano,ceapa verde,branza de vaca

Dovlecei umpluti cu legume si sunca

Pentru 5 portii:dovlecei - 500 gulei - 50 mlunt - 25 gfaina - 100 glapte - 400 mlcascaval - 100 gsunca presata - 100 goua - 1 bucatasmantana - 150 gmarar verde - 1 legaturasare si piper dupa gust

Arahide Cajun

2 lingurite ulei 1 1/2 lingurita condiment cajun 250 gr de arahide prajite

Snack din boabe soia

200 gr boabe de soia usturoi pudra sare 2 linguri de ulei de masline extra virgin

Clatite cu dovlecei

2 ouao cana apa minerala ( bere, lapte)un dovlecel potrivit2-3 linguri uleimararpatrunjelsare, pipero cana fainacascaval ras (cate 2 linguri pentru fiecare clatita)

Fasole galbena cu maioneza

300 g fasole galbenaun morcov2 catei de usturoipatrunjelmaionezasare, piperPentru maioneza:2 galbenusuri300 ml uleio lingurita mustarzeama de lamaiesare

Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac

* 200 g hrisca* 200 g mac* 2 dovlecei mici* 2 morcovi* 2 oua* 1 lingurita gris* 1 ceapa mica* 1 catel usturoi* cateva fire de patrunjel verde* putin cimbru verde* sare de mare* piper

Placintele cu tofu si spanac

24 foi de placintaUmplutura:200g spanac congelat,1/2 ceapa,450g tofu,1/2 lingura ghimbir ras,1/2 lingura usturoi ras,1 lingurita rasa praf de curry,sare,piper

Tartă aperitiv cu dovlecei

Această tartă aperitiv cu dovlecei este ușor de făcut, pufoasă și delicioasă. Se prepară rapid și e perfectă pentru orice masă. Poți să o mănânci caldă sau rece, simplă sau cu smântână.

Cosulete de linte cu guacamole

Ingrediente pentru cosulete:1 conserva mica de linte Bonduelle1 galbenus50 gr parmezan ras30 gr pesmetIngrediente guacamole3 avocado copti1/2 ceapa verde1 lingura ulei de maslinesucul de la 1/2 lamaieIn reteta originala 1 ardei mic iute rosu mixat in crema (eu nu am folosit pentru ca nu ne place iute) sare

Bhaji cu ceapa

3 cepe mari2 cepe verzi4 catei de usturoi100 gr faina175 ml lapte1 1/2 lingura zahar1 1/2 lingurita sare2 lingurite praf de coptvarf de cutit de cayenne

Tort de legume

o vanataun zucchini sau un dovlecel150g crema de branzaun ouo lingura pesmeto lingura parmezan ras – eu am folosit un inlocuitor de la Delacoun varf de lingurita de ierburi (eu am pus busuioc si oregano)2-3 linguri uleisare, piperun ardei gras rosu mare (optional)

Chec aperitiv cu legume si leurda

4 oua4 linguri de faina200g ciuperci200g dovlecel1 legatura de leurda2 ardei grasi rosii (sau de diferite culori)seminte de insare si piper

Cosulete cu spanac

Pentru 15 portii:800 g aluat frantuzesc taiat in patratele (se gaseste exact asa in supermarket)450 g spanac congelat4 oua200 ml smantana150 g cascavalo ceapa medie2-3 catei de usturoinucsoarabusuioc3 linguri ulei de maslineunt pentru uns formelesare si piper dupa gust

Rulada de legume

Ingrediente: 2 morcovi medii, 2 cartofi medii, 1 sfecla rosie medie, 1 radacina de telina medie, 1 ceapa medie, 2 linguri cu ulei, putin piper boabe, circa jumatate de kilogram de faina alba, 1 cub de drojdie, 1 cana cu apa calduta.