Salată boeuf fără carne și castraveți se pregătește la fel de ușor ca varianta clasică și este la fel de delicioasă.
Ce-ar fi sărbătorile fără deja celebra salată boeuf? Ei bine, dacă nu aveți poftă de carne sau sunteți vegetarian, atunci vă prezentăm o rețetă unică, delicioasă de salată boeuf fără carne și castraveți. Sau o puteți încerca în perioada de post. Totuși, indiferent de momentul ales, va fi delicioasă!
Rețeta de salată boeuf fără carne și castraveți
Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 3 morcovi medii
- 2 rădăcini de pătrunjel
- o cană de mazăre
- 1 gogoșar murat
- 2 linguri de muștar de masă
- Sare și piper după gust
Pentru maioneză
- 2 gălbenușuri fierte sau 1 gălbenuș fiert și unul crud
- 200 ml ulei
- un praf de sare
- o linguriță zeamă de lămâie
- o linguriță muștar
- apă rece
Mod de preparare
Puneți la fiert legumele curățate și spălate și anume, morcovii, cartofii și mazărea. Atunci când sunt gata, lăsați-le să se răcească și mai apoi tocați-le mărunt.
Cum se prepară maioneza pentru salata boeuf
Pentru prepararea maionezei de casă, pune gălbenușurile într-un bol și adaugă lingurița de muștar și lingurița de suc de lămâie. În cazul în care folosești gălbenuș fiert, amestecă până se sfărâmă și nu rămân cocoloașe.
Adaugă uleiul treptat la început, eventual câte o lingură, și amestecă până când îl încorporezi bine. E important să adaugi o altă lingură de ulei abia după ce lingura anterioară de ulei a fost încorporată. Odată ce maioneza începe să devină consistentă, poți să adaugi mai mult ulei.
La nevoie, dacă vreți mai multă maioneză, puteți pune mai mult ulei. Maioneza va crește în volum și se va deschide la culoare.
Amestecă până când maioneza devine cremoasă și adaugă sare după gust.
Dacă maioneza dă semne că se taie, stropiți-o cu apă foarte rece. Păstrați la îndemână un bol cu apă și gheață. La nevoie, puteți adăuga mai multă zeamă de lămâie sau mai mult muștar, în funcție de preferințe.
Dacă dorești o alternativă excelentă la maioneza clasică, iți recomandăm o rețetă de maioneză de post din cartofi.
Asamblarea salatei boeuf
Adăugați maioneza peste legumele tocate și amestecați, păstrând puțină și pentru ornat. Condimentați cu sare, piper și muștar în funcție de preferințe. Apoi, umpleți bolurile de salată și ornați-o cu gogoșari, mazăre și albuș fiert, după bunul plac.