Cele mai bune ciorbe romanesti

Cele mai bune ciorbe romanesti retete: cum gatesti cele mai bune ciorbe romanesti si cele mai gustoase retete de cele mai bune ciorbe, cele mai simple prajituri, ciorbe bune, ciorbe romanesti, ciorbe traditionale romanesti, ciorbe romanesti ardelenesti, supe si ciorbe romanesti, cel mai bun tort, ce ciorba sa mai fac, cea mai picanta mancare din bucuresti.

Cele Mai Populare Si Mai Bune Zile Pentru A Incepe O Dieta

Pe masura ce copiii se intorc inapoi la scoala si viata de familie se intoarce la un program mai regulat, ai putea sa te gandesti ca este momentul sa incepi un stil de viata sanatos.

Cele mai bune pancakes - făcute din 2 ingrediente

De ce ai nevoie pentru un mic dejun rapid și delicios? De o banană și două ouă. Da, ai citit bine, acestea sunt ingredientele pentru aceste pancakes delicioase, ideale atât ca mic dejun, cât și ca gustare sau desert.  Se fac extrem de simplu și de rapid și nu ai cum să dai greș. Pot fi servite într-o mulțime de combinații: cu iaurt, miere și nuci, cu sirop de arțar, cu dulceața preferată sau cu Nutella.  Sunt moi și pufoase la interior, iar copiii le vor adora și le puteți da cu încredere, pentru că nu conțin zahăr.

French Revolution, locul unde mănânci cele mai bune ecleruri din București

Un loc care a scos banalitatea din ecler și l-a ridicat la rang de artă, cu arome originale și combinații neașteptate de gusturi.

Cele mai bune 5 gustari daca vrei sa slabesti

Gustarile dintre mese pot reduce foamea astfel incat, cel mai probabil, la masa vei consuma mai putin. Mai mult, ele te pot ajuta, de asemenea, sa obti toate substantele nutritive de care ai nevoie.

Cele mai bune diuretice naturale pe care sa le consumi

Diureticele sunt substante care maresc cantitatea de urina pe care organismul o produce si ajuta organismul sa scape de excesul de apa. Acest exces se numeste retentie de apa.

134 cele mai bune alimente bogate în fibre. Care este cantitatea zilnică recomandată

Lista celor mai importante alimente bogate în fibre. Beneficiile consumului de fibre. La ce riscuri te expui dacă mănânci prea multe fibre. Ce sunt fibrele și care este cantitatea zilnică recomandată.

Cele Mai Bune Uleiuri Pentru A Scapa De Celulita

Celulita este una dintre principalele probleme ale femeilor (si nu numai) atunci cand vine vorba despre aspectul pielii.

Broccoli - 16 dintre cele mai bune condimente și ierburi pentru broccoli

Broccoli - pentru unii are un gust ciudat, în timp ce alții îl preferă pentru că este una dintre cele mai hrănitoare legume și se găsește în supermarketuri pe tot parcursul anului.

20 cele mai bune alimente bogate în calciu. Ce se întamplă dacă nu avem suficient calciu în organism

Cele mai bune alimente bogate în calciu. De ce avem nevoie de calciu. Ce se întâmplă dacă nu avem suficient calciu în organism. Alimente pentru vegani bogate în calciu.

Cele mai bune condimente pentru pește. Combinații delicioase de ierburi și arome

Cele mai bune ierburi și condimente pentru pește la cuptor, la grătar sau prăjit. Fă-ți propriile amestecuri pe condimente pe care le poți personaliza după gust.

Cum să faci cele mai bune CROISSANTE acasă

Nimic nu e mai bun dimineața decât un croissant cu o cafea cu lapte caldă. Croissantele se fac foarte ușor acasă, în propria bucătărie, iar rețeta nu este deloc una care să vă intimideze. Dacă vă hotărâți să faceți croissante, aluatul este cel mai important. El nu este greu de făcut, dar necesită multă răbdare și timp. Dar vă garantăm că merită! În plus, aluatul pentru croissante poate fi folosit și pe post de aluat foietaj și păstrat la congelator mai mult timp. Aluatul foietaj din comerț conține margarină, dar cel pe care îl veți face în casă va respecta rețeta originală și va conține unt. Gustul nu se compară cu al celui din comerț, iar aluatul foietaj pe care îl veți face va avea o calitate net superioară celui din magazin.

Ciorba De Perisoare Cu Dovlecel

2-3 morcovi o ceapa dovlecel ( eu am folosit 2 bucatzi dintr-un batran care nu mai era bun de pane) bors o rosie patrunjel 2 linguri ulei pt perisoare: 200 gr carne tocata 3 linguri bune de orez sare piper un albus de ou patrunjel

Pulpa de miel impanata (cu slaninuta si usturoi)

E greu de spus acum cantitatile necesare pentru ca depinde de c^ate pulpe de miel gatesti pentru c^ate persoane se pregateste masa si ca atare las aceasta apreciere pe seama fiecaruia. Important sa iasa gustos si foarte fraged. Eu am folosit 3 pulpe de miel (cele din fata si una din spate!). Asa ca scriu restul de ingrediente fara gramaj: * pulpe de miel * slaninuta afumata * frunze de tarhon proaspete * usturoi verde proaspat * catei de usturoi * ulei de floarea soarelui * pasta de tomate * vin alb sec * foi de dafin * sare si piper dupa gust * condiment pentru miel din supermarket (producator Fuchs - le consider cele mai bune).

Dulceață de smochine întregi

Dulceața de smochine întregi are un gust deosebit. Modul de pregătire este extrem de ușor, dar și ieftin, deoarece sunt necesare doar trei ingrediente.

Crezi Ca Mierea Este O Alegere Mai Sanatoasa Decat Zaharul? Iata Ce Trebuie Sa Stii Despre Cele Mai Comune Mituri Alimentare!

Destul de des, este o adevarata provocare sa mananci sanatos. Atat de multe alimente au aceasta eticheta de "sanatos", incat este din ce in ce mai greu sa iti dai seama ce este adevar sau mit. Iata realitatea despre unele dintre cele mai comune si persistente mituri despre despre alimentele noastre preferate.

Iata Cele Mai Frumoase Torturi De Nunta!

Tortul Miresei este unul dintre punctele de atractie ale oricarei nunti. Iar pentru o nunta perfecta, ai nevoie si de un tort care sa iasa din anonimat. In imaginile de mai jos, poti vederea unele dintre cele mai frumoase torturi de nunta din lume.

Cele mai comune 5 intolerante alimentare

Spre deosebire de unele alergii, intoleranta alimentara nu pune viata in pericol. Cu toate acestea, ele pot fi foarte problematice pentru cei afectati. Intolerantele si sensibilitatile alimentare sunt extrem de frecvente si pare ca numarul celor afectati este in crestere.

Cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit

Avem multe optiuni cand alegem grasimi si uleiuri pentru gatit. Dar nu este doar o chestiune de a alege uleiuri sanatoase, ci si daca ele raman sanatoase dupa ce au fost gatite.

Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

1 kg carne tocata din piept de pui. 1 cutie rosii tocate in bulion(Pomodore). 1 cutie Lasagna foi italienesti(italienesti sunt cele mai bune si se numesc'Agnesi lasagne'). 2 oua si cascaval cat va place. 3 linguri ulei extravirgin din masline. 2 linguri Pesto alla Genovese. 1 lingura menta uscata. 3 linguri Reflets de France(este un sos de bulion frantuzesc care se gaseste in Carrefour). 1 lingurita nucsoara rasa. 2 cepsoare rosii. Cascaval ras dupa pofta inimii. Sare piper si alte mirodenii.

Ciorba de dovlecei cu smantana

- 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici - 1 morcov - 1 ardei rosu - 2 felii de telina - 1 ceapa mica - 100 gr smantana - 2 galbenusuri - sare, piper, boia - patrunjel tocat

Tipa asta face cele mai apetisante plăcinte din lume

Plăcintele nu sunt doar gustoase, ci pot fi și foarte aspectuoase. O tipă din Seattle face cele mai artistice plăcinte pe care le-ai văzut vreodată.

Cum arată și cât costă cele mai SCUMPE mâncăruri din lume

Cât ai fi dispus să plătești pentru felul de mâncare preferat? Există restaurante în lume care cer și 1000 de dolari pentru o pizza sau pentru o înghețată.

50+ alimente bogate în fier. Sunt cele mai sănătoase indiferent de vârstă

Fierul este un nutrient esențial care joacă un rol important în corpul nostru.

Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

1ceapa,3 catei de usturoi, rosii,200ml smantana lichida,500gr.mazare congelata,400gr.bucati de carne,100gr.bacon(slanina cu carne,carnat sau afumatura),1dl.vin alb,1Lt apa(mai mult sau mai putin),2-4 oua,sare sau vegeta,boia optional,piper,patrunjel,cimbru.

Cele Mai Sanatoase 10 Alimente De Pe Pamant

Aceste 10 super-alimente lupta cu bolile si iti dau un plus de energie. Adaugati-le in meniul zilnic si veti avea un corp sanatos.

Puple de pui cu lemon grass

pentru 3 persoane:- 2 cartofi- 2 bulbi fenicul- 2 maini fasole verde- 1 capatana usturoi- 6 salote (cepe mai mici, lunguiete si mult mai dulci decat cele normale)- 6 fire de lemongrass- 6 pulpe de pui- o mana piper proaspat zdrobit - sare de mare

Supa crema de rosii cu dovlecel

1 kg de rosii 2 dovlecei mai maricei sau 3 mai micuti (in cazul meu) 1 ceapa mai mare 1 morcov mai maricel 1 telina 1 bucata pastarnac 4 linguri cu ulei sare leustean sau patrunjel verde

Mincarea de capsuni a Getei

500 gr de capsuni 250 gr de smintina 3-4 linguri bune de zahar,poate mai mult daca capsunile nu sunt asa dulci pt.mamaliga: 250 ml apa un praf sare faina de porumb

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

500 gr fasole uscata2 morcovi1 ceapa1 telina3 linguri pasta de tomate50 ml ulei1 ardei gras1 ceapa mai mica pentru calitleustean verdesare, cimbru

Vesti Bune! Ciocolata Te Ajuta Sa Slabesti!

Consumul de ciocolata este un obicei sanatos! Si nu o spunem noi, ci un studiu comunicat de catre MediHelp International si partenerul sau strategic BUPA. Conform studiului publicat in jurnalul Archives of Internal Medicine, ciocolata este un factor important in procesul de slabire si mentinere a unei greutati corecte.

Chifle - 6 cereale

Pentru 4 chifle mai mari am folosit: 330 g faina "6 cereale", 200 ml lapte (am facut si cu apa si sunt la fel de bune ), 15 g unt, o jumatate lingurita sare, o jumatate lingurita zahar, 3 grame drojdie uscata .

Macaroane la tava

300g macaroane(sunt cele lungi ca spaghetele dar mai groase) 3 oua 150g smantana 150g cascaval 200g sunca sare piper ulei si pesmet pentru tava.

Cele mai simple fursecuri

Ingrediente: circa 250gr faina, 1 lingurita cacao, 1 plic praf de copt, 100gr zahar, 60gr miere, 2 linguri lapte, 75 gr unt. Adaugati dupa gust scortisoara, cardamom, esente, etc.

Supa de legume

5 cartofi noi mici2 dovlecei micifasole pastai3 morcovi2 ardei grasio legatura ceapa verdeo cutie de rosii decojite2-3 catei de usturoi as fi pus, dar nu aveam prin casapatrunjeltaietei de casa ardelenesti (sunt mai lati)delikat

Vinete umplute cu fantezie

3 vinete mai micute, o ceapa mare sau 2 mici, 2 catei de usturoi, 5 rosii, o jumatate de ardei rosu, un ou, 150 g cascaval, 450 g pulpa de porc, busuioc verde, pesto, 2 mere de vara, 2 linguri bune de dulceata acrisoara, 150 g iaurt, niste vin alb sec sau demisec un pahar, uleisare, piper

Omleta a la Costin

Varianta fara carne (vegetariana) oua 3 sau 4, ceapa verde 1 leg., ardei gras galben 1/2 buc., ardei gras rosu 1/2 buc., ardei gras verde 1/2 buc., praf de curry. Pentru varianta cu carne ne trebuie in plus de cele de mai sus sa mai adaugam carnati salam uscat kaizer ori alte specialitati de porc acelea care va plac mai mult. La care se mai adauga ulei de masline delikat (baza pentru mancaruri) sare si piper dupa gustul si placerea fiecaruia. Si la fel de important ca ingredientele o tigaie de teflon.

Cozonac cu crema de nuci si rahat

Pentru 2 cozonaci Pentru aluat: -270gr zahar -1 kg faina -150ml ulei -450 ml lapte -6 galbenusuri -2 plicuri zahar vanilat -esenta rom+vanilie -coaja de la 2 lamai+2 portocale -1 pachet mic de drojgie(din acela cub) Pentru crema: -albusul de la cele 6 oua -nuca pisata(cu cat mai multa cu atat mai bine) -rahat taiat cubulete mici -3 linguri zahar -1 lingura cacao -1 zahar vanilat -2 esente rom

Ackee & Saltfish

Ingrediente:-1 cutie/conserva Ackee-1 ceapa potrivita-1 ardei gras rosu-1 rosie-1 scotch bonnet/ardei iute-1 pachet saltfish/fileuri de cod, sarate-5 linguri ulei-piper negru, macinatDumplingsIngrediente:-400g faina (eu folosesc faina cu agenti de crestere)-2-3 linguri unt, topit-1 lingurita praf de copt (daca folositi faina normala, puneti 2 lingurite)-un praf sare-lapte caldut, cat cuprinde (cca 3 sferturi de cana)-ulei pentru prajitPlantains: -2 banane (cu cat sunt mai negre, cu atat mai bune; sunt dulci si moi)-ulei pentru prajit

Ciorbă de perișoare - cea mai simplă rețetă

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Cu toate acestea, multe gospodine consideră că este pretențioasă și greu de făcut, din cauza perișoarelor.

Ciorbita de sfecla rosie cu perisoare din branza

Pentru 4 persoane: 1-2 cartofi mai mari, 1 pastarnac sau patrunjel radacina, 2 ceapa mari, 2 morcovi, 4 sfecle de marime potrivita, 1-2 tije de telina sau capatana Perisoare din branza: 500 gr branza de vaci bine scursa, 2 linguri de orez, 1 lingura plina de faina, 2 galbenusuri

Peste - rapid si bun

peste (eu folosesc de cele mai multe ori printesa nilului pt ca nu are oase),2 ardei grasi rosii,1 capatana de usturoi,1 legatura de coriandru proaspat,2 lingurite paprika dule, 1 lingurita paprika iute,1/3 pahar ulei, sare dupa gust

Luscos cu fasole

1 varza mica, 1 ceapa, 300 gr fasole alba uscata, 1 morcov, zarzavat pentru ciorbe, 300 ml bulion, vegeta, 2 lg faina, boia de ardei dulce, 50 ml ulei, marar, cimbru

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Avem nevoie de oua fierte colorant alimentar orez si cutiute de unica folosinta (acestea sunt cele mai indicate deoarece sunt moi si nu se va sparge coaja oualor in momentul amestecarii).

Supa crema de legume cu cartofi

2-3 cepe,1 morcov mare,1 telina mai mica,1/4 varza,2-3 maini de fasole verde,2 ardei grasi verzi,2 cartofi,2 rosii maricele,1 leg. patrunjel verde,3-4 linguri ulei,paine mai veche pentru crutoane,ulei de masline.

Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă

Nimic nu se compară cu o supă de pasăre, cu tăiței de casă sau cu găluște. Una dintre cele mai gustoase și mai ușoare ciorbe pe care le puteți face are un secret: tăițeii de casă. Foarte populari în zona Ardealului, unde aproape că nu se folosesc deloc la supe tăiței din comerț. Tăițeii de casă se fac foarte simplu, se pot păstra câteva săptămâni ambalați corespunzător și dau un gust aparte supei. Este util să aveți un aparat special cu care să-i puteți tăia, dar se pot face și cu cuțitul sau cu poșul. 

Iepure toscan cu rozmarin

Ingrediente: 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multa carne) 1 fir de rozmarin verde 1 capatana usturoi 1 ceapa mica 2 linguri ulei de masline 1/2 pahar de vin alb sec sare piper Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapa ardei si patrunjel

Cele mai PICANTE aripioare de pui

Cui nu îi plac aripioarele de pui picante, rumenite în cuptor sau pe grătar sau prăjite în ulei? Noțiunea de ”picant” este diferită de la gusturile unei persoane la gusturile alteia, iar ceea ce pentru unii înseamnă foarte picant, pentru alții poate însemna ușor picant. Dacă nu ești obișnuit sau nu îți place mâncarea foarte picantă, atunci nu ar trebui să încerci această rețetă. Dar dacă ești amator de senzații tari în bucătărie, asta cu siguranță e pentru tine! Secretul constă în marinarea aripioarelor în cele mai iuți ingrediente, peste noapte. Aromele vor intra în carne, iar rezultatul va fi unul extrem.

Ciorba de varza cu costite afumate

1 varza, 500 gr. costite afumate, 1 ceapa, 300 ml bulion, cimbru, vegeta, sare, piper, smantana,2 lg zarzavat pentru ciorbe, 20 ml ulei, 2 lg faina

Tort roscovan in 5 nuante

Ingrediente:1. Blat- 150 g biscuiti- 40 g nuca de cocos rosie- 50 g visine fara samburi din compot- 150 g unt topit (in functie de tipul de biscuiti putem folosi mai mult sau mai putin)2. Crema tip diplomat- 150 ml lapte- 5 galbenusuri- 6 linguri zahar- 4 linguri zahar pudra- o fiola vanilie- o lingura amidon- o cutie mascarpone- 250 g zmeura congelata- 250 g visine fara samburi din compot- 175 g dulceata de capsuni + capsuni pentru ornat, cele mai frumoase din dulceata- 500 ml smantana pentru frisca + 200 ml pentru ornat- 2 plicuri gelatina alimentara- un plic gelatina “tort gelee”- 175 ml compot de visine- cateva linguri dulceata de trandafiri

Supa Minestrone

- ulei de masline - 500-700 ml supa de pui (in functie de cantitatea pe care doriti sa o faceti) - 1 ceapa mica si una verde - telina - 3 morcovi - 1 dovlecel sau zucchini - 1 cutie rosii decojite cuburi - 1 cutie mazare verde - o mana paste (cele mai mici) - oregano busuioc