Cuib de viespi reteta ungureasca

Cuib de viespi reteta ungureasca

Prajitura Cuib de viespi

500 g faina200 g unt (1 pachet)2 oua200 g zahar pudra150 ml smantana15 g de drojdie proaspata2 pliculete de zahar vanilatcoaja de la o lamaie250 ml lapte1 varf de cutit de sare

Cuib de viespi

Ingrediente: -400 gr faina -250 gr margarina -3 galbenusuri - 1/2 drojdie proaspata (25 gr) -150 ml lapte caldut -3 linguri zahar -1 strop sare Pentru umplutura: -250 gr nuca macinata -zahar dupa gust -3 albusuri Mai avem nevoie de: -200 ml lapte caldut -1 lingura zahar -1 pliculet zahar vanilat

Cuib de viespi cu nuca

400 gr faina 250 gr margarina 3 galbenusuri ½ drojdie proaspata (25 gr) 150 ml lapte caldut 3 linguri zahar 1 strop sarePentru umplutura: 250 gr nuca macinata zahar dupa gust 3 albusuriMai avem nevoie de: 200 ml lapte caldut 1 lingura zahar 1 pliculet zahar vanilat

Cozonac cuib de viespi

Ingrediente pentru aluat: 300 g. faina 100 ml lapte un ou 20 g margarina topita si racita 2 linguri fructoza sau inlocuitori zahar un plic zahar vanilat un plic drojdie uscata sare coaja rasa de la o portocala Pt.umplutura 50 g.unt topit nuca macinata(100-200 g,in functie de cum se prefera) 100 g fructoza sau inlocuitor zahar o lingura cacao o esenta de rom un ou si doua linguri de lapte pt uns

Salata de sunca si viespi

50 g cartof fiert 50 morcov 60 g ardei rosu 60 g castravete 3 ridichi 20 g cascaval 50 g sunca de Praga sare piper 20 g maioneza 50 ml iaurt (o lingura plina) castravete si ardei rosu pentru decor. Pentru 2 viespi: 2 masline negre 4 masline verzi 2 scobitori 4 bucatele mici de tulpina de marar uscata (sau orice altceva ce pot fi luate drept antenele viespilor).

Papricaș de pui după rețeta ungurească

Bucătăria ungurească a fost o reală inspirație pentru cea românească, de-a lungul timpului. Multe rețete au fost preluate și păstrate în alimentație, mai ales în Ardeal și Transilvania. Să ne gândim numai la papricaș sau gulaș și e suficient pentru a spune că mâncarea ungurească are un gust aparte. Papricașul de pui este unul dintre preparatele cele mai populare din bucătăria maghiară. Rețeta de papricaș a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului și, în unele variante, au dispărut acele găluște specifice din mâncare, fiind servit cu mămăliguță. Dar rețeta originală, tradițională de papricaș de pui rămâne cea mai gustoasă. Este o mâncare ușor picantă, asta datorită faptului că se pune boia, condiment care a dat și numele mâncării (paprika - paprikaș). Dacă nu vă place picant sau gătiți pentru copii, puteți folosi boia dulce în loc de boia iute. 

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Dintre toate mâncărurile din bucătăria maghiară, gulașul a câștigat cel mai mult teren în bucătăria românească. Foarte popular în Ardeal, dar cunoscut în toată țara, gulașuș sau guyașul sau gulyașul, cum mai este numit, se poate prepara în mai multe feluri. De la bucătărie la bucătărie și de la gospodină la gospodină.  Rețeta de gulaș originală este una singură, iar astăzi îl vom prepara așa cum îl fac ardelenii. Atunci când spui gulaș, spui: carne de vită, cartofi și găluște. Sunt ingredientele principale și nu poți să faci un gulaș adevărat fără unul dintre ele. 

Gulaș de porc - rețeta tradițională ungurească

O reteta picanta, potrivita pentru seri reci in care iti doresti sa lenevesti pe canapea.

Cuibi de viespi facuti de bunica

4 oua240 gr. zahar300 ml. lapte500 gr. faina20 gr. drojdie1/2 baton vanilie200 gr. unt

Ochiuri in floare (cuib) de parizer

parizer oua cascaval rosie condimente

Oua in cuib

3 rosii mari 3 oua sare piper oregano patrunjel branza/ cascaval

Oua ochiuri in cuib de cartofi copti

- 2 cartofi mari - 4 oua - putin cascaval - sare piper

Oua in cuib de bacon la cuptor

6 oua 12 felii bacon sare piper boia de ardei dulce patrunjel uscat 2 linguri unt

Mancarica ungureasca de cartofi cu vitel

900g carne vitel, 900g cartofi, o ceapa mare,un ardei gras verde si unul rosu, sare, boia, piper, 2 rosii, marar, 3 linguri ulei.

Piept de pui in cuib

un piept de pui 1/2 varza mica 200 g paste sare,piper, 2-3 linguri ulei de masline zeama unei lamai

Prajitura ungureasca cu mere

500 g faina alba 2 oua 250 g marga Rama 20 g drojdie 5 linguri zahar praf 2 kg mere 150 ml smantana 1 plic zahat vanilat 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos 1 lingura scortisoara pudra 2-3 linguri pesmet

Paprikas de pui si cartofi intregi

4 pulpe de pui sau un pui intreg 1 lingura paprika ungureasca 2 linguri pasta de tomate 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cartofi mijlocii sare,piper 2 linguri ulei

Oua in cuib de spaghete cu smantana

500 g spaghete 150 g smantana sare piper 4 oua 2 catei usturoi un pic de ulei

Oua in cuib de rosii

doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor

Supa ungureasca de chimen

2 linguri ulei 2 linguri faina 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita paprika dulce (boia de ardei) 1 litru de apa fierbinte sau supa de legume sare,piper dupa gust crutoane

Ou in cuib

Pentru 4 portii: 4 bulci paine 4 oua feliute de carnati pastrama,bacon (sau ce va place) cascaval suc de rosii (sau alt sos) masline ardei gras ciuperc i(sau orice altceva va place)

Supă cremă de gulii ungurească

Supă cremă de gulii este un preparat gustos și ușor, un mod încăntător de a începe o masă cu mai multe feluri de mâncare. Vezi ingredientele și cum se prepară.

Prajitura ungureasca Rakoczi

Ptr aluat:120 g faina, 70 g margarina, 40 g zahar 1 galbenus, o lingurita coaja de lamaie, o lingura lapte caldutPtr crema:350 g branza vaci, 3 galbenusuri, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie, stafide, 1 pachet/230g Philadelaphia-cream cheeseGlazura:4 albusuri, 120 g zahar, zeama de lamaie.

Supa Ungureasca De Mere

Incearca acest fel de mancare inedit pentru care nu ai nevoie decat de 35 de minute.

Ou inimioara in cuib de paine

1 felie groasa de paineO bucatica de unt1 ouUnt pentru prajit oulSare si piperDragoste si rabdare (ingredientele secrete)

Cuiburi de viespi

Pentru aluat: 700 gr de faina 40 gr de drojdie 30 gr de zahar 15 ml esenta de rom 50 ml untdelemn sau 50 gr unt 5 galbenusuri 300 ml lapte 1/2 lingurita sare Coaja rasa de la 1 lamaie Pentru uns: 200 gr unt 200 gr nuci macinate 100 gr zahar Pentru sirop: 200 ml lapte 200 gr zahar 2 plicuri de zahar vanilat

Cuib de cartofi cu aripioare in sos de usturoi

800 de grame de aripi 2 rosii 2 cepe 1 capatina de usturoi 1 manunchi de patrunjel 1 lingura de faina sare si piper 2 pahare cu supa de pasare sau apa 5 cartofi

Cuib de viespe

-500 faina -30 grame drojdie -putin zahar -50 ml ulei -4 galbenusuri -250 lapte caldut - putintica sare. -se framanta ingredientele si se lasa la dospit. crema -150 unt -zahar dupa gust. sirop -250 ml lapte -240 g zahar.

Supă ungurească de ciuperci

Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume. Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare.  AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.

Sarmalute in cuib cu afumatura

1kg carne de porc 400g costita afumata 300g sunca de casa afumata 250g carnati afumati 150g orez 1ou 50ml ulei 2 cepe mari 3-4 linguri de tomate 500ml suc de rosii foi de dafin cimbru sare piper

Cuib de viespe cu scortisoara

500g faina 2 oua 200 ml lapte 100 g unt 1 pliculet de drojdie uscata(7 g) 60 g zahar un praf de sare Umplutura: 100 g zahar brun amesecat cu zahar tos 100 g unt 1 lingura de scortisoara

Stroganoff in cuib de orez

400 g carne vita 2 cepe 1-2 castraveti acri 50 g mustar 100 g smantana 100 g ciuperci conserva 30 g bulion delikat piper boabe si piper macinat tarhon cimbru 2-3 catei usturoi 100 ml ulei 100 ml vin 150 g orez

Oua ochiuri in cuib de cartofi si cascaval

1 portie piure de cartofi(ramas de cu seara) 2 oua 150 gr cascaval afumat de la Delaco 100gr pesmet 1/2 legatura patrunjel verde 1 varf lingurita de rosmarin 2 jumari( sau bucati de carne de orice fel) sare 1/2 lingurita ulei pentru uns formele.

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

- 2 oua de casa - 900 grame faina - 25 grame drojdie proaspata - 150 ml lapte - 310 grame zahar - 120 grame zahar pudra - 100 grame unt sau margarina - 1/2 lingurita sare - 150 grame nuci macinate - 100-130 grame merisoare.

Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata

La revista blogurilor mi-a atras atentia aceasta reteta a Laurei Adamache: foarte aspectuoasa usor de realizat si delicioasa.La noi a inceput postul Ramadanului si avand multi musafiri am facut cantitate dubla celei preparate de Laura Adamache. Avem nevoie de: -1 cutie de lapte indulcit condensat Nestle(395 g) -500 ml frisca lichida -100 ml lapte proaspat -2 linguri de cafea instantanee Nescafe -sirop de ciocolata

Placinta ungureasca

Avem nevoie de foi de placinta{dintr-un pachet de foi de placinta am facut doua placintevreo sase foi le-am folosit la aceasta placinta si restul le-am intrbuintat la o placinta cu carne} 25o gr.taitei(am folosit spaghete),1 lingura margarina,un pic de sare,4-5 oua,7 linguri zahar,200 gr.smantana,1 plic de vanilie,5oo gr.branza de vaci,100 gr.stafide ,1 lingura de amidon,2 linguri de pesmet sau gris,coaja de lamaie si ulei pentru uns foile

Mâncare ungurească de cartofi cu ardei

Mâncarea ungurească de cartofi cu ardei este o rețetă de post, nu doar gustoasă și sățioasă, ci și foarte ușor de preparat, din ingrediente ieftine.

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Pentru aluat:10 linguri ulei,30 linguri lapte dulce,4 linguri zahar,un cub drojdie,coaja de lamaie,2 galbenusuri,700 gr. faina Pentru umplutura:200 gr nuca macinata,5 linguri zahar pudra,1 esenta de rom Pentru glazura:10 linguri miere de albine

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce

1 varza dulce de 2-2,5 kg 400 g carne de curcan tocata 100 g carnat afumat 2 cepe 50 g orez 2 rosii 1 ardei rosu mic 50 ml ketchup de rosii si ardei 300 ml bulion 1 legatura marar sare piper paprika condimente pentru sarmale 3-4 lingurite faina 50 ml ulei

Pytt i panna

Aceasta reteta o prepara suedezii lunea din ce ramane in frigider dupa weekend: "pytt in panna = pune in tigaie" Reteta pentru 4-6 persoane: 9-12 cartofi fierti reci 300 g de bacon/slanina/carne prajita ori fiarta/sunca/salam/carnati sau orice fel de carne aveti la indemana 2 cepe 1 lingurita sare cateva fire de patrunjel piper 2 linguri ulei

Salata de portocale, racoritoare

Aceasta reteta este o reteta foarte gustoasa racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider. Pt prepararea acestei salate avem nevoie de: 1 portocala mare 1 crenguta de patrunjel verde tocata 1 lingurita ulei masline un praf sare un praf zahar. Optional eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata. Recomandari: se consuma la inceputul mesei.

Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

2-3 capatane de varza murata 600 gr carne de curcan 4-5 cepe mari 2 morcovi mari 2 linguri pasta de gogosari cu kapia 4-5 linguri pasta de tomate 1/2 cana suc de rosii pregatit in casa ulei 1 cana orez patrunjel verde marar verde cimbru uscat sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 1 ou sorici

Puisori in cuib (pentru 2 persoane)

Cuibul: 6 batoane de surimi 200 g branza topita 2 oua fierte 100 g boabe de porumb fiert 4 linguri maioneza o lingura mustar sare piper Puisori: 2 oua fierte 1 lingurita mustar 2 linguri ulei de masline 2 linguri de branza de vaci o felie de unt sare piper macinat si boabe fasii de gogosar o bucatica de morcov si patrunjel verde pentru ornat

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Budinca de gris

Ingredientele mele: * 3 oua intregi + 2 albusuri (ramase de la alta reteta) - in loc de 4 oua cum zice reteta * 4 linguri de zahar * 10 linguri de gris (cu numai 7 linguri mi s-a parut prea subtire "aluatul") * 1 lingurita praf de copt * 1 plic zahar vanilat Bourbon * pentru insiropat: 500 ml lapte + 2 linguri zahar + 1 lingura esenta de vanilie

Dulceață de smochine. Rețeta clasică, fără conservanți

Dulceața de smochine poate da un gust deosebit dimineților, dacă este consumată pe biscuiți sau pâine prăjită cu unt, la cafea sau ceai.

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat

Rețeta de spaghetti care a înnebunit internetul

O rețetă de paste a devenit virală pe internet. Se bucură de extrem de multă popularitate și este foarte simplu de făcut.