Negresa speciala

Negresa speciala retete: cum gatesti negresa speciala si cele mai gustoase retete de omleta speciala, negresa insiropata, tort negresa, negresa glazurata, negresa de post, negresa insiropata cu glazura, negresa cu frisca si ciocolata, negresa de post cu glazura, negresa insiropata cu glazura de ciocolata, negresa de post pufoasa cu glazura.

Negresa speciala

1/2 cana nuca tocata mare, 3 oua, 1 lingura esenta vanilie, 1 cana zahar tos, 50 g cacao, 200 g unt, o lingura praf de copt, 1 cana faina, 1/8 lingurita sare. Glazura: 100 g ciocolata amaruie, 100 ml frisca lichida, 100 ml vin alb sec, migdale.

Cheesecake negresa cu caramel

E atat de bun incat merita sa risti cateva calorii in plus!

Patacones

1-2 banane mari verzi(Platano) ulei o forma speciala sare piper ulei zeama de lamaie

Salata speciala

ceapa, castravete, rosii, menta proaspata sau uscata,sare, piper proaspat macinat, ulei, otet

Piine speciala

400g faina integrala 100g seminte secara 20g drojdie 20g sare 1lingura ulei de palmier 1lingura de Zahar 250ml apa calduta

Negresa Rafaello

Pentru bomboanele Rafaello:200g branza dulce, fina50g fulgi de cocos1 lingurita si jumatate praf de budinca de vanilie1 lingurita zahar vanilat1 lingurita amidon de porumb1 galbenusPentru negresa:3 oua50g ciocolata neagra50g zahar brun2 linguri faina2 linguri praf de budinca cu ciocolata1 lingurita amidonGlazura:50ml lapte2 linguri zahar50g unt50g ciocolata

Paine artizanala

450 gr faina(orice fel, nu e nevoie de faina speciala), 1/4 lingurita de drojdie uscata, 1 1/4 lingurita de sare, 360 ml de apa.

Piine de casa speciala

6pahare de faina alba 2 pahare de faina integrala 11/2-2 pahar apa calduta 50 gr de drojdie 1/2 pahar ulei 1/2 pahar miere sau zahar-preferat miere 2lingurite sare 3oua ptr uns piinea 1galbenus

Piure de cartofi dulci. O garnitură specială, fără prea multe calorii

Piureul de cartofi dulci este o variantă delicioasă a rețetei clasice și poate fi făcută cu diferite arome. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Negresă din 2 ingrediente, fără făină sau unt

Poate pare greu de crezut, dar poți face negresă din doar două ingrediente, fără făină sau unt, iar rezultatul va fi unul delicios!

Tort carapace cu banana-curd

Blat: negresa, banana curd, frisca, ciocolata

Paine speciala de Craciun

Avem nevoie de: -1 plic de drojdie uscata (7 gr) -400 gr. faina -1 ou mare -1/2 fiola esenta de rom -2-3 lingurite de sare -100 ml ulei de masline -20 gr. stafide -30 gr. zahar tos -200 ml apa calduta -20 gr. migdale fulgi (eu am pus nuca maruntita in lipsa de migdale)

Inghetata de vanilie si fructe de coacaze

Si pentru ca azi este o zi speciala pentru mine... am mai pierdut o petala din trandafirul vietii mele va servesc cu drag o cupa cu inghetata de vanilie si fructe de coacaze. 6oua 350g zahar 2 budinci vanilie 1L lapte Separam galbenusele de albuse.

Negresa rapida

200 g ciocolata amaruie 4 oua 100 g unt 6 linguri cacao 4 linguri faina 150 g zahar 1 plic praf copt dupa preferinta se pot adauga nuci fructe confiate coaja portocala etc.

Friptura de porc cu sos de piper verde

o bucata frumoasa de carne de porc condimente pentru carne de porc O punga speciala pentru friptura la cuptor 2 linguri piper verde boabe 2 linguri smantana pentru gatit 1 lingura mustar cu boabe

Budinca-negresa cu ciocolata

115g zahar nesarat4 oua la temperatura camerei400g zahar115g pudra de cacao65g faina1 pastaie de vanilie

Negresa Cu Oua De Ciocolata

Din doar 3 ingrediente poti face o reteta delicioasa.

Negresa Cu Nuci

125 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 2 oua 200 g zahar putina sare 1 plic vanilie 150 g faina 100 g miez de nuca prajit 1 lingurita praf de copt

Pulpa de porc speciala - Reteta casei

1 kg pulpa de porc dezosata - bucata intreaga Pentru sos : o lingura miere de albine o lingurita mustar o lingura hrean ras 100 ml linguri vin alb Pentru rumenitul carnii avem nevoie de cca : 50 g unt 1-2 lingurite ulei de masline Un amestec dupa gust de coriandru macinat,piper macinat,cimbru macinat,scortisoara macinata pentru uns carnea 5 rosii coapte Pentru piure: 5 cartofi,un morcov potrivit,sare,piper,nucsoara si putin unt

Cozonac fără frământare - rețeta simplă și rapidă

Descoperă cum să faci un cozonac pufos și delicios fără frământare! Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru începători.

Iepure cu prune

un iepure 3 morcovi 10 prune uscate 2 cepe mari 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 1/2 ardei galben o cutie ciuperci o crenguta cimbru 100 gr margarina de prajit 4 linguri de faina pt tavalit iepurile 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl 2 felii de piine unse cu mustar

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, o negresă clasică, făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă. Există o mulțime de rețete de negrese, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix cinci ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană. 

Negresa Cu Marmelada

100g unt 3 oua 150g zahar 150g ciocolata 100g faina 25g nuci, tocate 3 linguri de marmelada 30g ciocolata alba

Negresa Cu Ciocolata Si Caramel

Uita de reteta clasica de negresa, aceasta prajitura este dementiala!

Negresa cu vanilie

O reteta simpla, pentru care ai nevoie de numai o jumatate de ora si cateva ingrediente.

Negresă cu ciocolată și vișine

Piețele sunt pline de fructe proaspete, așa că o rețetă de prăjitură cu fructe este mai binevenită ca oricând. Dintre toate aceste prăjiturile, combinațiile de gust dulce cu gust acrișor sunt preferatele noastre.  Echilibrul de arome vă învăluie simțurile, iar această prăjitură cu ciocolată și vișine exact asta face. Este un desert nu foarte dulce, dar extraordinar de gustos, pe care îl puteți prepara pentru orice ocazie. 

Penne cu vinete

2 vinete mai mici 300 gr penne 1 capatana mica de usturoi 1/2 kg de rosii coapte 1 cutie conserva de rosii cateva linguri pasta concentrata de tomate 2-3 linguri telemea rasa de oaie ulei de masline busuioc proaspat vegeta 1 lgt curry 1 lgt boia dulce 1 vf cutit curcuma 1 vf cutit boia iute cateva linguri de parmezano reggiano branza speciala pentru paste cascaval

Negresă cu fructe de pădure

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți și pot fi incluse într-o mulțime de deserturi, de la o simplă cremă cu iaurt și miere, până la prăjituri și torturi complexe.  Iar combinația de fructe de pădure cu ciocolată este întotdeauna savuroasă. Astăzi vă propunem o negresă cu fructe de pădure, pentru care puteți folosi doar un fel de fructe (mure, zmeură, afine) sau amestec, pentru un plus de gust. 

Negresa cu banane si nuci

200 g unt200 g ciocolata neagra250 g zahar2 banane3 oua1 lingurita praf de copt2 linguri cacao100 g faina1/2 pahar nuci macinate si usor prajite (intr-o tigaie)

Bomboane paianjen cu ciocolata

1 tableta ciocolata cu lapte1/2 tableta ciocolata neagra300g pandispan sau negresajeleu negru, rolabomboane mici negrecreioane cu pasta zahar

Negresă cu gem și bezea

Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie. 

Negresa cu cafea si frisca

200 g faina250 g zahar70 g cacao400 ml lapte50ml cafea racita50 ml ulei sau margarina (topita)1 plic praf de copt100g ciocolata amaruie topitafrisca pentru decor

Negresa cu mure proaspete

230 g ciocolata neagra120 g unt100 g faina40 g pudra de cacao210 g zahar1/2 lingurita praf de copt1/4 lingurita de sare1 pachet de zahar vanilat3 oua200 g mure

Negresa cu miez de nuca

10 oua 300 g unt (eu am pus 200 g) 300 g + 200 g zahar 1lingurita amoniac (eu am pus 1 plic praf de copt) mirosuri (coaja de lamaie rom....) 300 g faina cacao

Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata

200g ciocolata amaruie100g unt200g zahar4 oua200g faina1/2 lingurita praf de copt1 lingurita extract de vanilie55g nuci tocate grosiercacao pudra

Melba cu piersici

o cutie Dr. Oetker (contine 1 forma rotunda speciala, 132 g praf pentru crema, 15 g praf pentru sos zmeura, 105 g biscuiti) pt blatul de biscuiti: 50 g unt 70 ml suc din compot piersici pentru crema: 200 ml smantana dulce UTH 15% grasime 200 ml apa rece 150 g iaurt 4,4 % grasime 100 g piersici compot pentru decor: 250 g piersici din compot 70 ml apa rece

Negresa Cu Sos De Caramel Sarat

Aceste prajituri sunt glazurate cu sos de caramel, iar fulgii de sare dau un gust incredibil intr-o combinatie irezistibila de dulce si sarat.

Pirogi

Aluatul:50 g drojdie, 500 ml lapte, 50 g unt (margarina), 2 lingtze zahar (daca le faceti cu fructe, puneti mai mult), 2 lingtze sare, 300 g faina de graham, 420 g faina speciala, ou pt uns.Umplutura 1: chebab de pui (semipreparat) pe care l-am taiat patratele, ciuperci (congelate) taiate si ele,1 ceapa taiata marunt2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, condimente, verdeturi.Umplutura cu brinza:cascaval ras, brinza mozzarela, rosii uscate (in ulei), busuioc, piper.

Tort negresa cu banane

Blat:5 oua,200 g zahar,200 ml ulei,1/2 cana apa,250 g faina,1 plic praf de copt,2 linguri cacaoCrema pasticcera:400 g zahar, 8 galbenusuri,coaja unei lamai,100 g faina,1 l lapte mai gras,1 baton de vanilie

Negresa cu nuci si cirese

unt- 150 g zahar brun- 150 g oua - 3 buc. cacao - 5 linguri nuca macinata - 150 g esenta de rom - 1 lingurita faina - 150 g praf de copt - o lingurita cirese fara samburi - 300 g Glazura: ciocolata neagra - 80 g smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Negresa la slow cooker Crock-Pot

300g ciocolata neagra 200g unt 300g zahar 4 oua 2 lingurite esenta vanilie 300g faina 1 lingurita praf de copt 200g iaurt 100g ciocolata neagra 1 lingura esenta vanilie (sau putem pune rom,whiskey) nuca maruntita

Paine speciala de Paste

Nu puteam lasa Pastele sa treaca fara ceva special pregatit cu drag, desi am avut o viteza mai ceva ca Speedy Gonzales:) Avem nevoie de:- 1 kg faina alba-750 ml apa-25 ml lapte-2 pliculete drojdie-2 linguri sare-1 lingura zahar-75 ml ulei de masline-mix de seminte crude (dovleac, floarea-soarelui, in si susan--acest mix este nelipsit din bucataria mea, deoarecereprezinta o sursa buna de fibre si Omega 3, Omega 6)-1 ou batut, pt. uns aluatul

Tort Negresa

Planuiesti o cina romantica? Termina seara cu acest tort delicios!

Negresa cu bezele

Cea mai buna varianta de negresa pe care o poti gusta vreodata!

Negresa cu alune

Cacao 50 grameFaina 250 grameMargarina Unirea Original 250 grameOua 4 bucPraf de copt 1 pachetUlei 1 linguraZahar tos 200 grameZahar vanilat 1 pliculet150ml apa100 g alune20g nuca de cocos

Maftoul cu pui- specific Palestinei

Avem nevoie de: -1 pui mare -1 kg maftoul( uscat sau congelat) -1/2 kg cartofi mici -1/2 kg ceapa mica -1 ceapa mare -5 morcovi mari -1/2kg rosii mici -1 conserva de boabe de naut fiert -2 linguri chimin -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust -3 linguri ulei de masline -3 linguri margarina de palmier -2 linguri pasta de rosii -cratita speciala pentru maftoul este compusa din 2 cratite suprapuse cratita superioara are baza perforata astfel ca maftoulul se fierbe pe aburi

Negresa Raw

200g nuci 200g nuci pecan, injumatatite 170g curmale inmuiate in apa pt 10 minute 1/2 banana 110g pudra de cacao un vf de sare 2lg de apa (cat sa ajute la procesarea ingredientelor) 2lg extract de vanilie

Negresa cu glazura din batoane

Blat:200 g unt/margarina300 g zahar1 si 1/2cana faina(canade 250 ml)3 linguri cacao1 lingurita praf de copt4 oua1 lingura nuca de cocos30 g ciocolata1 cana lapte lapteGlazura:50 ml frisca lichida5 batoane "mars" sau 150 g ciocolata

Negresa cu gem si nuca

90 gr de nuca 100 gr de zahar 200 gr faina 1 lingura de cacao 3 linguri gem de visine 220 ml apa 50 ml ulei 1 praf de copt 1 esenta de rom 300 gr ciocolata decoruri de zahar