Prajitura raioasa cu gem

Prajitura raioasa cu gem retete: cum gatesti prajitura raioasa cu gem si cele mai gustoase retete de raioasa, fursecuri rapide cu gem, coltunasi cu gem de post, fursecuri cu gem de prune, prajitura cu corasla, prajitura cu mac, prajitura cu cascaval, prajitura cu bere, prajitura simpla cu visine, prajitura pufoasa cu lamaie.

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)250 gr.unt.250gr.zahar pudra500gr faina,1 praf de coptcoaja de lamiiePentru crema:gem de caise sau gem de prune (4 linguri cu varf)3 albusuri100 gr. nuci 150 gr. zahar o lingura cu cacao

Prajitura Arlechin

Aluat: 500 g faina 200 g unt 2 oua 150 g zahar 1 lingura smantana 1 plic praf de copt 1 praf sare Umplutura: 5 linguri gem de caise 5 linguri gem de prune 5 linguri gem de capsune/fructe de padure Topping: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra vanilat bombonele colorate

Prajitura cu nuca si gem

-blat 450 g faina 190 g unt 150 g zahar pudra 6 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 1 praf de copt 250 ml smantana - bezea 6albusuri( mai multe daca aveti ramase) 270 g zahar 270 nuca prajita tocata 300 g gem de caise 200 g gem de mandarine

Prajitura Cu Gem De Rubarba

O tarta foarte usor de facut, cu gem si ovaz, potrivita langa o cana de cafea fierbinte, dimineata.

Prajitura cu foaie sfaramata

400 g zahar 700 g faina 200 untura 50 g margarina Unirea 150 g unt 3 oua 2 zahar vanilat 1 praf de copt 1 lamaie 300 ml lapte gem visine gem caise 70 g ciocolata

Prajitura cu foi cu miere de albine

o foi cu miere de albine (eu le-am cumparat) o crema de tort cu gust de vanilie o zahar pudra vanilat o 100 g margarina o coaja de lam^aie o un borcan de gem de caise (se poate pune magiun sau gem de gutui oricum un gem un pic acrisor)

Prajitura De Ciocolata Cu Coniac

Aceasta prajitura de ciocolata are un indiciu suplimentar al decadentei, o aroma imbietoare de coniac.

Prajitura cu gem si faramaturi

3 pahare de faina 1 plic praf de copt 3/4pahar de zahar 2oua 1/3pahar de lapte 1ligura esenta de vanilie putina sare 200 gr deunt moale ptr uns gem de fructe acrisor 250 gr de nuci macinate

Prăjitură Dinții Negrului

Prăjitura Dinții Negrului (sau Dinții Negresei, cum mai este numită) este un desert foarte simplu și delicios pe care îl puteți face. Practic, este vorba despre o negresă cu bezea și cu un strat subțire de gem și nucă la mijloc. Este delicioasă, potrivită pentru orice ocazie și puteți regla cât să fie de dulce, prin tipul de gem pe care îl folosiți.  Dacă nu vreți o prăjitură foarte dulce, alegeți un gem fără zahăr. Îl găsiți în comerț, dar îl puteți face și acasă. Aici, de exemplu, aveți o rețetă de gem de prune fără zahăr. 

Prajitura cu gem

2 oua un praf de sare 2 pliculete zahar vanilat 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte 14 linguri faina 1 lingura praf de copt gem de gutui sau de care preferati

Prajitura Carmen cu gem si nuca

INGREDIENTE:250 g faina; 3 oua; 230 g zahar; 200 g iaurt Danone natural; 100 ml ulei; 1 plic zahar vanilat; 1 lingurita plina praf copt; coaja de lamaie rasa; un praf sare; esenta vanilie; 50-100 g nuca; gem.

Prajitura cu gem si foi de cartofi

2 cartofi, 400g faina, 250g margarina (sau 150ml ulei si 100 ml apa, pt o varianta fara E-uri), 250g zahar (eu am pus 150g si era dulce, destul), 1 praf de copt, 1 lingura cacao, un borcan gem, nuci

Prajitura Battenberg

200 gr.unt,200 gr. zahar pudra,1 praf de copt,200 gr. faina,3 oua,300 gr. masa de martipan alb (se gaseste in comert),3 linguri sirop de zmeura,4 linguri gem de coacaze,3 linguri gem de caise

Prajitura duo cu gem de prune

1 cana apa minerala 1 cana zahar jumatate cana de ulei 1 cana si 3 sferturi cu faina 1 lingura cacao 1 praf de copt 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie mica 1 borcan 350 gr gem de prune

Prajitura cu gem si bezea

6 oua 250 g margarina(unt) 1 cana zahar 1 cana lapte 3 cani faina 1 praf de copt 1 zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 100 g nuca prajita sfaramata 250 g gem 10 linguri zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 cana = 250 ml

Prajitura cu gem [de post]

~ 1/2 cana cu ulei ~ 1/2 cana cu zahar ~ 2 cani cu apa ~ 3 cani cu faina ~ 3 linguri cu cacao ~ 1 lingurita cu bicarbonat stins ~ 1 praf de copt ~ 2 plicuri cu zahar vanilat ~ esenta de rom ~ gem de prune [un borcan mic] ~ miere ~ nuca de cocos [serbet de lamaie]

Tarte Cu Gem

Tartele cu gem sunt ieftine si usor de facut pentru zilele cand ti-e pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa stai toata ziua langa cuptor.

Prajitura Rigo Jancsi

Blatul: 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa rece 3 linguri cu cacao 4 linguri faina cu agent de cresterecrema: 2 cutii cu smanatana pt frisca(de cate 250 ml fiecare,38%) 400 g ciocolata amaruie 2 lingurite ness cafeGlazura:ciocolata topita (sau ungem partea de sus cu gem si presaram cacao)

Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise

1/2 cana de unt nesarat3/4 cana de zahar1 cana de faina2 lingurite praf de copt1/4 lingurita sare2 oua1 lingurita esenta de vanilie1 lingurita rom (optional)2 nectarine coapte, taiate in jumatate2 linguri zahar brun2 linguri ghimbir cristalizat1 lingura gem de caise

Prăjitură cu cremă de brânză şi gem de caise

Pentru blat:►4 ouă►4 linguri zahăr►4 linguri făină►un plic zahăr vanilatPentru cremă:►200 g ricotta►2 linguri crema de branza ceva Fin►4 gălbenușuri►200 g zahăr►o lingură esență de vanilie►gem de caise

Prăjitură Greta Garbo

Prăjitura Greta Garbo este unul dintre deserturile care nu lipseau în copilărie de pe mesele de la zilele de naștere sau de sărbători. Prăjitura cu nume de star de cinema există în caietele cu rețete ale mamelor și bunicilor noastre și, pe lângă gustul nemaipomenit, are și o poveste cel puțin interesantă. Prăjitura a fost inventată de un cofetar ungur, la jumătatea anilor 1800. Purta numele lui pe atunci și era servită în cafeneaua lui, una dintre cele mai vechi și cu tradiție din Europa. Se spune că, după câteva zeci de ani, Greta Garbo ar fi ajuns la Budapeste și a gustat din prăjitură. I-a plăcut atât de mult, încât prăjitura a devenit cunoscută în Ungaria și mai apoi în România, cu numele starletei. Desertul se mai prepară și astăzi și toată lumea îl cunoaște după numele pe care l-a căpătat datorită faimoasei actrițe suedeze. 

Negresă cu gem și bezea

Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie. 

Fursecuri cu gem

140g faina pentru prajituri 50g alune de padure 110g unt 50g zahar 1 ou 1 varf cutit praf de copt gem de coacaze rosii gem de caise

Prajitura cu migdale si gem de capsuni

Pentru blat:200 gr. faina100 gr. unt receun varf de cutit de sare2 linguri de zahar pudra1 ou mare1 lingura de laptePentru umplutura150 gr. unt la temperatura camerei150 gr. zahar3 oua150 gr. migdale macinatesuc de lamaie4 linguri gem de capsuni (sau zmeura)2 linguri de migdale feliate

Prajitura Albina (cu Miere Si Gem)

Ingrediente pentru foi: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 1/2 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise, Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), 1/2 ciocolata menaj

Prajitura cu mere si gem de gutui

Pentru 2 foi: 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala) 20 linguri ulei 20 linguri zahar 1 praf de copt coaja de lamaie faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si nelipicios) Umplutura: 1,2 kg mere 1 borcan gem gutui un praf scortisoara 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilat 3-4 linguri ulei zahar pudra

Gem de coacaze

1 kg coacaze, gelatina, 400 g miere/litru

Gem

Gem de morcovi

Morcovii pot fi folosiţi cu succes la prăjituri, iar gemul din aceste rădăcinoase este pur şi simplu divin.

Rulada pufoasa cu crema de branza si gem

Ingrediente pentru blat:4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,esenta de vaniliePentru crema:150ml frisca lichida100g mascarpone2 linguri gem de capsunigem de capsuni pentru uns

Gem

Gem de prune (magiun) fără zahăr

Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.

Prajitura cu gem de gutui

Ingrediente aluat: 400 gr faina 1 pliculet drojdie uscata 100 ml lapte 3 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 ou + 2 galbenusuri(oua medii) 150 gr unt topit un praf de sare Ingrediente umplutura: 300 gr gem de gutui 150 gr nuci tocate grosier Glazura: 100 ml lapte 50 gr unt 4 linguri rase cu cacao 4 linguri cu zahar

Tarta cu gem de capsuni

1 pac.Mix 9 torturi Dr.Oetker 200 g margarina 1 ou 300 g gem capsuni 100 g zahar pudra 1 lingura faina

Fursecuri regale cu gem

250 g unt,100 g zahar,350 g faina,coaja de la o lamaiegem

Biscuiti dulci cu gem

1 kg biscuiti compot de fructe gem

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Orez cu lapte si gem

200 gr orez,800 ml lapte,2 linguri zahar,1/2 lingurita scortisoara,50 gr unt, 50 gr gem

Gem

Gem de mere pentru iarnă

O rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Vezi ingredientele si modul de preparare.

Gem gustos de piersici

1 kg pulpa de piersici,1 kg zahar, 1 lamaie.

Gem

Gem de gutui fără zahăr

Gemul de gutui și mere, fără zahaăr, este una dintre cele mai savuroase și mai iubite arome ale toamnei. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Gem

Gem delicios de fructe de padure

500g mure, 500g afine, 1 lamaie, 1 kg zahar.

Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin

Un preparat deosebit pentru o masa speciala.

Prajitura " Mozaic "

-o margarina -3 oua -150-200 g zahar -1 praf de copt -o lingurita de amoniac stins in lapte -faina cat cuprinde(aproximativ 800g) -o mana de nuci taiate -esenta de venilie -gem de prune

Prajitura dulsineea

Pentru foi: 1 ou 3 linguri smantana 20% grasime 650 de grame de faina 80 de grame de margarina 150 de grame de zahar 4 linguri de miere 1 lingura de bicarbonat cateva linguri de lapte atat cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul Crema: 250 ml lapte zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 lingura de miere 200 de grame de unt 150 de grame de zahar 80 de grame de gris 5-6 linguri de gem acrisor (caise macese prune)eu am folosit gem de caise zahar praf pentru finisat

Gem de pepene galben

1 kg pepene galben,1/2 baton vanilie,4 linguri zeama lamaie/litru,200 g miere/litru

Foitaj cu gem, rapid si bun

1 pachet aluat foitaj Linco gem sau marmelada mai tare zahar pudra 1 pliculet zahar vanilat dr Oetker.

Prajitura Linzer

150g unt250g faina150g zahar pudra100g nuci prajite1 ouarome (vanilie, lamaie, scortisoara, pudra de cuisoare)10g praf de copt300g gem de coacaze

Batoane De Malai Cu Gem

175g faina 125g malai 100g faina de migdale 1 lamaie, coaja rasa 175g unt 100g zahar pudra 250g gem 100g fulgi de migdale 1 ou zahar pudra

Rulada Cu Gem Si Ciocolata

5 oua 5 lg zahar 5 lg faina gem ciocolata

Prajitura Krista

250g unt(sau margarina) 200g zahar 3 oua 1 praf de copt 500g faina un praf de sare 2 ligurite zeama de lamaie 150g nuci pisate(rumenite inainte in cuptor) 450g gem de prune(sau la alegere) 1 lingura cacao