Salate de post moldovenesti

Salate de post moldovenesti retete: cum gatesti salate de post moldovenesti si cele mai gustoase retete de borsuri moldovenesti, negresa de post, aperitive de post, ciuperci de post, aluat de post, clatite de post, tavalite de post, covrigei de post, ciorbe de post, chiftele de post.

Sarmale de post moldovenești

Sarmale de post moldovenești sunt deosebit de gustoase deși nu conțin carne. Spre deosebire de alte zone ale țării, sarmalele se fac mici, cat o nucă, frunzele de varză fiind de maxim 10-15 cm.

Salata De Conopida Cu Ceapa Rosie (de Post)

1 conopida de ~600-700 g 1 ceapa rosie 1 lamaie 5-6 catei de usturoi cateva fire de marar si patrunjel (verdeata uscata) 2-3 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar sare piper

Salata de post cu mustar

5 cartofi 2 cepe albe 2 castraveti acri Pentru sos: 2 linguri mustar 2 linguri otet 2 linguri ulei

Mucenici moldovenești de post

Pe 9 martie, ortodocșii sărbătoresc cei 40 de Mucenici. Dincolo de semnificația sărbătorii în sine, gospodinele gătesc mucenici, iar bărbații se cinstesc cu cele 40 de pahare de vin. De la o zonă a țării la alta, mucenicii au diferite denumiri, ca să nu mai vorbim despre rețete adaptate în funcție de zona geografică și de specificul fiecărei bucătării. Mucenici, sfințișori sau bradoși, așa cum se mai numesc, se pot face în 2 feluri: fie fierți, cu zeamă, fie la cuptor, sub formă de covrigi unși cu nucă și miere. Mucenici moldovenești (sfințișori) În timp ce mucenicii fierți în sirop de apă cu zahăr și nucă sunt specifici Dobrogei și Munteniei, în Moldova și Ardeal se fac mucenici sub formă de 8, cu miere și nucă. Astăzi vorbim despre mucenicii moldovenești sau sfințișori, rețeta de post. Sunt la fel de gustoși ca aceia de dulce și vă puteți bucura de aroma lor și dacă țineți post.

Salată de boeuf de post

Atunci când ne gândim la salata de boeuf, ne gândim automat la o masă festivă, de sărbătoare. Dar salata de boeuf poate fi preparată în orice moment și pentru orice ocazie, chiar și în perioada postului. Pentru varianta de post, vom înlocui carnea cu ciupercile și vom folosi maioneză vegetală.  Maioneza de post o puteți găsi în orice supermarket, gata preparată, sau o puteți face acasă, din ulei de măsline și lapte de soia. Găsiți AICI o rețetă rapidă de maioneză vegetală.

Salata de sfecla cu ciuperci (de post)

Salata de sfecla cu ciuperci: 4 sfecle mici 100 g ciuperci o ceapa ulei otet sare,piper Usturoi-optional

Salata de cruditati de post

Lista ingrediente:4 linguri cu ulei de floarea-soarelui,1 lingurita cu sare,1 lingura cu otet,4 morcovi medii,2 radacini de telina medii,1 sfecla mare rosie de 300 de grame,2 ridichi negre,4 mere potriviteputina verdeata proaspat tocata.

Varzari moldovenesti

Faina, apa, sare, varza murata, ulei pentru prajit.

Salata de cruditati - Bomba de vitamine

Morcov Telina Sfecla rosie Mar Lamaie (sucul) - optional

Sos de fasole si porumb

Un preparat mexican cu continut scazut de grasimi si o sursa buna de fibre. Ingrediente: 400 g fasole rosie,din conserva,scursa 300 g porumb dulce,din conserva,scurs 1 ceapa rosie mica,tocata 1 ardei iute,rosu,tocat 1 legatura mica de patrunjel 1 lingura ulei de masline Chips tortilla pentru servit

Mancare Rapida De Post

3 cartofi ueli 2 felii de paine ketchup

Turte moldovenesti

1 kg faina 500 ml apa 30 ml ulei 25 g drojdie sare dupa gust 1 lingurita zahar

Spaghete de post

1 pachet spaghete de post, piper, condimente, bulion sau sos de rosii, ulei, verdeata, 1 ceapa, 1 ardel, 1 morcov

Salata de cartofi cu masline

5-6 cartofi 1 ceapa 100 g masline sare piper ulei otet

Piftie, racituri moldovenesti

3 aripi de curcan-cca 1 kg de carne, 2 morcovi, o ceapa, usturoi,

Alivenci moldovenești

Dacă nu ați încercat alivencile, trebuie să le preparați măcar o dată! Aceste plăcinte specifice zonei Moldovei sunt foarte ușor de făcut și aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemâna oricui. Fiind o rețetă țărănească, aceasta se mai numește și plăcinta ciobanului, deoarece conține ingrediente care se găsesc în orice gospodărie, inclusiv la țară.

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Există o mulțime de feluri de a face salată de vinete, cu sau fără maioneză, în stil românesc sau în stil arăbesc. Unele mai simple, altele mai complicate. Pentru că încă se mai găsesc vinete, astăzi ne-am gândit să vă propunem cea mai simplă rețetă de salată de vinete pe care o puteți face.  Salata de vinete fără maioneză este potrivită și în perioadele de post sau pentru vegetarieni. Este ușor de făcut și nu aveți nevoie decât de patru ingrediente. În plus, este gata foarte repede și poate fi savurată imediat. 

Ștrudel cu fructe de pădure - de post

În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri.  Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Salata de vinete cu maioneza de post

2 vinete, maioneza de post (din comert), verdeata, sare, piper, 1 ceapa

Pârjoale moldovenești

Pârjoale moldovenești sunt un fel de chiftele, fiind o specialitate românească din regiunea geografică Moldova. Se fac ușor, rețeta diferă doar cu puțin de rețeta clasică de chiftele și vă invităm să le încercați măcar o dată.

Salata de fasole uscata

Am folosit doi pumni de fasole,2 morcovi,o bucata de telina,3 castraveciori murati un gogosar acru ,o ceapa uscata(se poate folosi si ceapa rosie sau ceapa verde) 5 catei de usturoi, de la o lamaie sare piper cimbru dupa gust. Salata se poate amesteca cu maioneza (cu ou sau de post) sau doar cu ulei dupa gust. De aceasta data eu am ales sa o asezonez cu ulei de porumb.

Salata cu orez

200 g orez 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi ridichi 2 legaturi leurda 1 legatura patrunjel 1 legatura marar sare ulei de masline

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Cannelloni cu legume – de post

8 tuburi cannelloni, 100 g ciuperci, 100 g broccoli, 200 g legume congelate (morcov, mazare, porumb, ardei gras), 100 g cascaval de post, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingura pesmet.

Sarmalute moldovenesti cu varza dulce

-1.5 kg ceapa -1kg carne tocata -2 cani orez -1morcov -3 ardei -2 oua -2 verze -sare -piper -delikat -bulion -patrunjel -marar -foi de dafin

Salata Chinezeasca Cu Suc De Mandarine

varza china 1 buc mandarina 2buc ulei de masline sare ardei gras rosu ardei gras portocaliu

Salata verde cu castraveti si rosii

2-3 salate,3-4 rosii,2 castraveciori proaspeti,2-3 linguri de ulei,1 lingura de marar tocat,otet sau zeama de lamaie,sare si piper.

Salata de fasole

200 g fasole fiarta o ceapa un gogosar in murat in otet 1/2 castravete proaspat 100 g masline o lingura mustar 2 linguri maioneza de post sare piper 2 linguri ulei de masline

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

Salata pentru friptura

2 ardei grasi 2 rosii un dovlecel taiat feliute

6 alimente pe care să le mănânci în post

Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post

În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că vă puteți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă. Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă sunteți la dietă, ar trebui să știți că trebuie să vă bucurați cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta. 

Spiced cheese

branza de oaie,ardei iute,cimbru,ceapa rosie ( feliata si sarata)

Racituri moldovenesti (sau piftie de porc)

picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc morcov, pătrunjel, o ceapă mare, câţiva căţei de usturoi, doi cartofi sare, piper boabe, delikat

Salata De Post In Straturi

2 sfecle rosii fierte rase pe razatoarea mare 4 cartofi fierti dati pe razatoare 2 morcovi fierti dati pe razatoare 5 cepe feliate maioneza de post ulei de masline otet 1 lamaie condimente masline,gogosar patrunjel - pentru ornat

Malai dulce de post

- 12 linguri făină de grâu - 9 linguri făină de porumb - 1/2 cană margarină topită (sau ulei de floarea soarelui) - 500 g iaurt de post - 1 praf de copt - o cană de zahăr - puțină sare

Salata De Legume Fierte Cu Maioneza De Post

Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida,cca 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar sare piper maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat. Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Salată rapidă de ciuperci

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și nu trebuie să lipsească din alimentație, mai ales dacă sunteți vegetarieni sau țineți post. Există o mulțime de rețete cu ciuperci, care mai de care mai delicioase. Dar ciupercile sunt bune și în stare crudă, integrate în salată, fără să fie preparate termic. Astăzi vă prezentăm o salata super simplă și rapidă cu ciuperci. Secretul constă în faptul că dressingul le va înmuia și vor deveni fragede, fără să aibă acea textură neprietenoasă atunci când le mâncați. 

Salată orientală de post - rețeta simplă și rapidă

Salata orientală de post este un deliciu ce se pregătește extrem de ușor, din doar câteva ingrediente, în aproximativ o jumătate de oră.

Chifteluțe din cartofi (de post)

Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.

Salata speciala

ceapa, castravete, rosii, menta proaspata sau uscata,sare, piper proaspat macinat, ulei, otet

Pizza De Post Cu Ciuperci

Pt Aluat: 0.200 l ulei 0.200 l apa 0.600 Kg Faina Pt Compozitie: 1 Kg ciuperci champignon 2-3 cepe 2 rosii 50 g Ghimbir (eu am folosit fresh) 100 gr masline 150 gr porumb

Salată grecească de vinete (Melitzanosalata). Cum se prepară și cu ce se servește

Salată grecească de vinete sau Melitzanosalata. Aceasta este cea mai simplă versiune, fără complicații, a rețetei tradiționale de salată de vinete grecească, cu doar trei pași foarte simpli de urmat.

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Salat~a de varz~a 'a Normandia

300 g varz~a alb~a 1 cep~a medie 4 c~atei de usturoi 150 g morcov 2 linguri otet 2 linguri ulei de m~asline 4 linguri de maionez~a sau iaurt grec 1 portocal~a ( sucul) nucsoar~a scortisoar~a sare piper p~atrunjel optional : ton si ciuperci

Vinete cu sos alb

vinete, unt,faina, ceapa

Salata mimoza

400 gr sprot afumat5 cartofi3 morocovi5 ouamaioneza

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

1 kg carne tocata de vita;100 g orez;150 g morcovi;300 g ceapa;100 g bulion;50 frunze de vita de vie;sare,piper,cimbru,dafin